Hoek tot Helder kitesurft voor de Hartstichting

Hoek tot Helder kitesurft voor de Hartstichting

Dit jaar is de vierde editie van HoektotHelder, waar honderden kitesurfers kilometers langs de kust afleggen voor het goede doel van de Hartstichting. Zo ook Geert Iem Roos die van kitesurfen zijn hobby maakte. ‘Ja, je moet toch wat. Eerst geloofde niemand dat ik het zou vol houden, maar kijk waar ik nu sta,’ verteld hij lachend.

Het doel van de actie is 500.000 euro op halen en dat is ze bijna gelukt. Ze staan nu op 98%. Door de coronamaatregelen ligt de actie tijdelijk windstil. Alles wordt met drie weken uitgesteld, want de actie wil geen risico’s nemen wat betreft corona.
‘Dat is alleen maar beter, want dan is er meer tijd om ons gelddoel te behalen,’ laat Roos weten.

Het windraam, zoals de startplek heet, is vanaf 1 september tot 8 november geopend.
Wanneer je mag gaan ligt volledig aan hoe de wind staat en dat hoor je maar enkele dagen van te voren. Dat betekend dat je dan al je andere plannen en vakanties moet afzeggen en er helemaal klaar voor moet zijn. ‘Op de dag zelf moet je er om zes uur zijn, veel te vroeg,’ zucht Roos, ‘dan krijg je een hesje, zet je een app aan zodat ze je kunnen volgen en dan is het gaan, het water op. Het is volledig spelen met de elementen wanneer je eenmaal op het water bent.’
De route heeft drie stempelstops waar je als liefhebber kan staan kijken. Ook zijn daar een heleboel vrijwilligers aanwezig om de kitesurfers bij te springen waar nodig.

Met het geld dat is opgehaald bij de vorige editie zijn er op verschillende plekken langs de kust A.E.D. apperaten opgehangen.
‘Met die apperaten is er al minstens één leven gered,’ weet Roos te vertellen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *