De Fundatie in coronatijd

De afgelopen maanden zijn waren rare maanden voor een museum. Veel minder bezoekers, looproutes, iedereen mondkapjes op. Museum de Fundatie doet er alles aan om te zorgen dat de mensen op een zo verantwoorde manier het museum kunnen bezoeken.

Lees verder

Hoe een geboren Koerd ‘verkaasde’

Dauwen Amin (20) woont inmiddels ruim vijftien jaar in Nederland, maar hij vergeet niet waar hij vandaan komt. Hoewel Koerdistan geen erkend land is, aarzelt hij geen moment als ik hem vraag waar hij geboren is. “Ik ben een Koerd, dat sommige mensen vinden dat het geen land is maakt me niet uit.”

Lees verder

De coronacrisis door de ogen van een anesthesiemedewerkster

De coronacrisis is naar alle waarschijnlijkheid nog lang niet ten einde en er belanden steeds meer mensen in het ziekenhuis. IC’s raken langzaam maar zeker steeds voller, en veel ziekenhuizen moeten het aantal IC-bedden weer omhoog brengen. Hoewel dit in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord nog niet het geval is, zit het er wel weer aan te komen. Verslaggever Abel Hogenhout sprak hierover met Cora Schwebke (58), anesthesiemedewerkster in het BovenIJ ziekenhuis.

Lees verder

Wonen in Koeweit

Nu de meeste al maanden thuis zitten, mist menig Nederlander de bezoekjes die ze in de vakantie brengen aan plekken waar de cultuur verschilt van die van het thuisland. Bestemmingen als Bali of  Thailand waren populairder dan ooit, maar nu er een oranje reisadvies van kracht is, zijn veel reizen uitgesteld. Ook van en naar Koeweit gaan nu alleen nog maar noodzakelijke reizen. Voor sommigen brengt dit lastige situaties met zich mee. Zo ook voor Lidy de Loe, zij woonde met haar man en kinderen vier jaar in Koeweit.

Lees verder

Navalny is officieel vergiftigd

De Russische oppositieleider Aleksej Anatoljevitsj Navalny werd 20 augustus onwel tijdens een vlucht van Tomsk terug naar Moskou. Het vliegtuig moest een noodlanding maken om Navalny zo snel mogelijk van medische zorg te voorzien. Lang was niet duidelijk wat er precies met de oppositieleider aan de hand was. Tot de resultaten van zijn bloedonderzoek binnen kwamen. 

Lees verder

De Amerikaanse debatten uit psychologisch oogpunt

Het eerste Amerikaanse presidentsdebat vond op 30 oktober plaats. Gelijk na het debat was er al veel commotie over hoe het was verlopen. Zo onderbrak Donald Trump zijn tegenstander, Joe Biden, zo vaak dat het niet op handen en voeten te tellen was en was het duidelijk aan de moderator te merken dat er niet tussen de twee te komen was. Echt presidentieel was het dus niet te noemen. Hoe hebben dit soort gedrag, van Trump en Biden, en deze situaties invloed op de mentale gezondheid van de gemiddelde Amerikaan die dit ziet als de toekomst van hun land?

Lees verder

Karaokebar The End in de problemen door coronamaatregelen

De laatste weken slaat het coronavirus weer steeds harder om zich heen en daarom heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd. Een van die maatregelen is dat de horeca om 9 uur ’s avonds geen nieuwe klanten meer binnenlaat, en om 10 uur moet de hele zaak leeg en gesloten zijn. Deze maatregel is bedoeld om het virus meer in toom te houden, maar het heeft vanzelfsprekend ook (negatieve) gevolgen voor de horeca. Ik sprak hierover met Dylan Kalf, manager van karaokebar The End in het centrum van Amsterdam.

Lees verder
Bezig met laden
  • Binnenland
  • Buitenland
  • Zakelijk
  • Sport
  • Kunst en Cultuur

De Fundatie in coronatijd

De afgelopen maanden zijn waren rare maanden voor een museum. Veel minder bezoekers, looproutes, iedereen mondkapjes op. Museum de Fundatie doet er alles aan om te zorgen dat de mensen op een zo verantwoorde manier het museum kunnen bezoeken.

Hoe een geboren Koerd ‘verkaasde’

Dauwen Amin (20) woont inmiddels ruim vijftien jaar in Nederland, maar hij vergeet niet waar hij vandaan komt. Hoewel Koerdistan geen erkend land is, aarzelt hij geen moment als ik hem vraag waar hij geboren is. "Ik ben een Koerd, dat sommige mensen vinden dat het geen land is maakt me niet uit."

Het zeeliedenvervoer gaat door ondanks de coronacrisis

Het boeken van zakenreizen ligt door de coronacrisis helemaal stil, maar daarentegen gaat het regelen van het zeeliedenvervoer gewoon door. Het reisbureau van de rederij Anthony Veder zit dus niet stil, want zij verzorgen de zaken- en zeeliedenreizen voor de rederij en talloze andere bedrijven. In deze periode is er veel veranderd in het team, zoals thuiswerken en de moeilijkheden die komen kijken bij het boeken van vluchten.

Disclaimer

Op deze website publiceren studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.