Ondernemen in Duitsland

Ondernemen in Duitsland

Jean-Paul Streden geeft training in zijn eigen studio voor de pandemie.

De afgelopen maanden waren voor de meeste ondernemers erg moeilijke tijden. Veel bedrijven moesten dicht en hadden erg veel last van de pandemie die op 13 maart jl. begon. Jean-Paul Streden nam eind vorig jaar een EMS-studio over in de Duitse stad Gütersloh. Hij verteld over zijn ervaring van de afgelopen maanden en wat dit voor zijn studio betekende.

Bodystreet is een personal-training studio waar mensen voor 20 minuten lang een erg intensieve training krijgen. De trainingen zijn per twee mensen tegelijkertijd en staat gelijk aan drie uur sporten in de sportschool. Maar ook voor deze trainingen waren er natuurlijk maatregelen nodig in verband met het coronavirus. Er is plexiglas opgehangen tussen de twee apparaten in en tussen de trainer en de klanten, dit zodat iedereen toch veilig kan sporten. Ook moeten de mensen in de zaak zelf een mondkapje dragen tot het moment dat zij aan het apparaat gekoppeld worden, deze maatregel geldt al langer in Duitsland in alle publiek toegankelijke binnenruimtes.

Franchisenemer Jean-Paul zegt dat het een spannende tijd was om in deze periode een zaak op te zetten. “We hebben heel erg veel geluk gehad; mensen mochten blijven sporten met de genomen maatregelen, met de verhuurder hebben we een middenweg gevonden en we hebben veel online en fysiek contact gehouden met al onze leden,” vertelt Jean-Paul. Verder geeft hij aan dat al deze maatregelen en het creatieve denken in die periode ervoor heeft gezorgd dat de zaak 90 procent van zijn normale omzet heeft kunnen behouden. “Dat is zeker niet bij elk bedrijf in Duitsland zo, daar ben ik mij van bewust. We hebben erg veel geluk gehad deze periode, maar het denken in oplossingen en het creatief blijven benaderen van de moeilijkheden heeft er wel voor gezorgd dat wij er nog goed voorstaan,” aldus Jean-Paul Streden.

Over de auteur

Chimene Block

Mijn naam is Chimène Block en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Op deze site plaats ik al mijn gemaakte werk. Veel kijk en lees plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *