Organisatie Sintinzamelactie verwacht minder speelgoed door thuiswerken

Al ruim vijftien jaar verzamelen vrijwilligers van de Sintinzamelactie cadeautjes in voor kinderen van de Voedselbank. Afgelopen jaar werd er ruim 190 kubieke meter opgehaald, waarmee 5000 kinderen blij gemaakt konden worden. Dit jaar loopt dit even anders: veel speelgoed komt namelijk binnen via inzamelingsacties van bedrijven, maar door het coronavirus werken veel mensen thuis.

Naast dat mensen hun zolder opruimen en speelgoed inleveren, deden er het afgelopen jaar acht bedrijven mee om speelgoed in te zamelen. Dit jaar zijn dit er maar twee. Door de thuiswerkmaatregelen zamelen bedrijven amper nog speelgoed in. Tegelijkertijd zijn er meer kinderen om voor te zorgen. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is geworden van de voedselbanken is door corona juist toegenomen.

De Vereniging van Voedselbanken Nederland meldde onlangs al dat de 170 voedselbanken in Nederland, gemiddeld 8,5 procent meer mensen moesten voorzien in hun eerste levensbehoefte dan vorig jaar.

Volgens initiatiefnemer Max Wohlgemuth Kitslaar worden er wel creatieve oplossingen bedacht binnen bedrijven: ‘Een bedrijf organiseert op één dag een drive-thru langs kantoor, dan kunnen mensen hun spulletjes in karren zetten en dan zorgen wij dat het verder goedkomt. Maar we moeten nog afwachten of mensen met hun auto langskomen.’

 Cadeautjes inleveren

Heb je spullen opgeruimd en wil je dit graag inleveren? Er zijn twee manieren om dit te doen: breng jouw spullen naar de loods op de Amsterdamsestraatweg 239a in Utrecht of je wordt gelinkt aan een persoon die het dichts bij je in de buurt woont. De meesten mensen wonen in de omgeving van Utrecht, Amsterdam en Haarlem. Woon je verder weg? Dan wordt er gekeken naar een creatieve oplossing. Let op: je kan spullen inleveren vóór 23 oktober aanstaande.

Deze actie loopt door heel Nederland. Meer informatie over deze actie is te vinden op de website.

Over de auteur

Zoë Oerlemans

Hi! Ik ben Zoë Oerlemans, 21 jaar oud en ik kom uit Purmerend. Al vele jaren ligt mijn passie in de journalistiek, daarom heb ik ervoor gekozen om nog verder te leren in dit vak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *