Het zeeliedenvervoer gaat door ondanks de coronacrisis

"Een leeg kantoor zal nooit wennen" © Peter de Krom

Het boeken van zakenreizen ligt door de coronacrisis helemaal stil, maar daarentegen gaat het regelen van het zeeliedenvervoer gewoon door. Het reisbureau van de rederij Anthony Veder zit dus niet stil, want zij verzorgen de zaken- en zeeliedenreizen voor de rederij en talloze andere bedrijven. In deze periode is er veel veranderd in het team, zoals thuiswerken en de moeilijkheden die komen kijken bij het boeken van vluchten.

Manager van het ‘Travel Team’, Esther Pruijm (51) stuurt vanuit huis haar team aan en helpt klanten en organisaties met het boeken van repatriëringsvluchten  “We zijn het meest bezig geweest met het cancellen of omboeken van vluchten,” zegt Esther.

In het ‘nieuwe’ normaal is reizen veel veranderd, maar het blijft mogelijk. Voor elke bestemming en vliegmaatschappij gelden andere regels en procedures en iedere dag kan dit aangepast worden. De zakenreizen worden door het Travel Team bijna niet meer geboekt, omdat deze niet noodzakelijk zijn of men ervoor kiest tijdens de coronacrisis niet te reizen. Daarentegen worden de zeeliedenreizen wel volop geboekt, alleen gaat dit niet zonder slag of stoot.

De zeevarenden hebben langere periode vastgezeten op een schip en moeten van alles missen in hun privéleven, zoals een geboorte. “Door ons in vele bochten te wringen komen we altijd tot een oplossing om de zeevarenden zo snel mogelijk naar huis te brengen,” zegt Esther.

Veel reisbureaus hebben werknemers moeten ontslaan en draaien tot 80% verlies. Het reisbureau van Anthony Veder valt onder de rederij, waardoor het verlies te overzien valt. Ook heeft het bedrijf creatieve oplossingen bedacht om werknemers niet te hoeven ontslaan.

Esther Pruijm vertelt verslaggever Roos Herselman wat voor impact de coronacrisis heeft gehad op hun reisbureau en nog veel meer.

Vergroot

Esther-voor-brug-rechtop-scaled
© Peter de Krom

Over de auteur

Roos Herselman

Hi! Ik ben Roos Herselman, 20 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding Journalistiek aan de Hoge School Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *