Corona in Amerika: een ware nachtmerrie

Corona in Amerika: een ware nachtmerrie

Het coronavirus lijkt wel dodelijker dan ooit, maar op weinig plekken in de wereld is het momenteel zo ernstig als in de Verenigde Staten. In Amerika is het coronavirus namelijk inmiddels de derde grootste doodsoorzaak in het hele land, met hartziekten en kanker op plaats 1 en 2.

Dit jaar heeft het coronavirus in de VS eveneens méér slachtoffers geëist dan hartaanvallen, dementie, diabetes, nierziekten, de gewone griep en de luchtwegziekte COPD. In de eerste acht maanden van 2020 zijn er in totaal meer slachtoffers gevallen dan enig ander jaar sinds 1970.

Volgens de laatste voorspellingen zullen er nog 181.000 doden gevallen zijn rond Februari. Doctor Anthony Fauci, directeur van de National Institute of Allergy and Infectious Diseases en Amerika’s voornaamste medisch adviseur, zei over deze cijfers: “Ik hoop dat deze cijfers … het Amerikaanse publiek doen beseffen dat we dit echt niet kunnen laten gebeuren – omdat het op een traject van verergering zit. En dat is het ergste wat er kan gebeuren als we in de koelere maanden komen.”

Wij spreken vandaag met Darrin Gonzales, een jongeman uit de staat Nebraska, die het daarom van dichtbij meemaakt. Afgelopen week zijn er in Nebraska 654 mensen per dag positief getest – een toename van 44% vergeleken met nog maar twee weken eerder.

Darrin vertelt ons over de manier waarop het virus impact heeft op zijn leven en zijn leefomgeving, hoe de mensen om hem heen met het virus en de maatregelen omgaan én we hebben het kort over de aankomende verkiezingen en hoe – en of – die het virus en de aanpak daarvan zullen veranderen. Zal vicepresident Joe Biden het tij kunnen keren, mocht hij in november Donald Trump verslaan en tot president verkozen worden? En op welke manieren zal hij de hevige economische impact van de crisis kunnen tegengaan of in ieder geval kunnen bestrijden?

Dat en meer in het volgende item…

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *