Studenten over de nadelige gevolgen van de corona beperkingen

Studenten over de nadelige gevolgen van de corona beperkingen

Studenten zitten noodgedwongen thuis ©

Als je denkt aan de jongeren jaren denkt men aan, een hoop lol, veel feestjes en een hoop vrijheid. Op dit moment is niks minder waard. Waar het normaal bruist van gezelligheid is het op dit moment door de maatregelingen van de coronacrisis ver te zoeken. Steeds meer jongeren ervaren nadelige gevolgen van de vrijheidsbeperking.

Jordy Kabbedijk – 23 november 2020

Door de beperkte mogelijkheden zoals de horeca-sluiting, geen bezoekjes thuis en online schoollessen raken jongeren steeds meer in een dipje. Volgens onderzoek van Onderzoeksbureau Direct Research in opdracht van OpenUp geeft ruim 33% van de ondervraagde geeft aan zelfs angstig en gestresst te zijn. Jongeren ervaren geen verschil meer tussen school/werk en vrije tijd, tevens geven zij ook aan de sociale contacten erg te missen.

Door weinig sociaal contact en geen uitlaatkleppen meer te hebben raken de jongeren in een zogeheten “dipje”. De dagen in de week voelen hetzelfde en er is niks om naar uit te kijken. Waar jongeren normaal in het weekend een lokale kroeg of club opzoeken om stoom af te blazen zitten ze voornamelijk alleen maar thuis of op een veelte dure en kleine studentenkamer.

Studenten

Veel jongeren zijn in begin september gestart aan een nieuwe studie. Waar normaal gesproken vooraf activiteiten worden gehouden om elkaar in de klas te ontmoeten zijn deze dit jaar opgeschort. Door de vele online lessen en gesplitste klassen is het lastig om elkaar te kunnen ontmoeten. Waar nieuwe studenten normaal 4 of 5 dagen per week naar school gingen, mogen ze blij zijn met 1 fysieke lesdag. In een oproep in de media van 11 oktober geven studenten aan bang te zijn over hun studieloopbaan. “Alles wordt kapot gemaakt” zeggen ze. Niet alleen de beginnende studenten hebben een moeilijke start. Over het algemeen kampen bijna alle studenten met een motivatie probleem. Het is lastig om in deze tijd jezelf te motiveren om veel bezig te zijn met school. Dit komt omdat er weinig interactie is met de leraren en medestudenten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *