”Mijn deur had net zo goed een stuk tralies kunnen zijn”

”Mijn deur had net zo goed een stuk tralies kunnen zijn”

Rachel zet na twee weken quarantaine weer de eerste stap buiten de deur

De bierkoerier legt een stuk meer kilometers af dan een jaar geleden; de stad is de afgelopen decennia nog nooit zo stil geweest. In deze tijd is het voor jongeren die in een studentenhuis wonen heel anders dan studenten die wonen bij de ouders.  Nederlandse studenten waren voordat het coronavirus onder ons was, gewend om de vrijheid te hebben te gaan en staan waar ze willen. Door de coronamaatregelen is deze vrijheid beperkt; al helemaal als je als student in quarantaine moet.

Studenten zijn een van de grootste verspreiders van het coronavirus. Deze groep is over het algemeen niet heel kwetsbaar voor heftige klachten: de fysieke gevolgen die corona op een student hebben zijn minimaal. Blijvende klachten die vaak voorkomen zijn hoofdpijn en geur- en smaakverlies. Over mentale klachten wordt steeds meer bekend, hier was een aantal maanden geleden nog heel weinig aandacht voor. Wat doet het met een student als hij of zij twee weken in quarantaine moet?

Verslaggever Imke Kleingeld sprak rechtenstudent Rachel Vuurboom en student psychologie Tycho Slors. Zij wonen samen met 20 anderen in een studentenhuis in Utrecht. De twee huisgenoten moesten onlangs in zelfisolatie omdat ze besmet waren met het coronavirus.

Over de auteur

Imke Kleingeld

Hoihoii, leuk dat je de site bezoekt en zelfs mijn biografie leest ;) Ik ben Imke Kleingeld en in het dagelijks leven ben ik druk bezig met muziek maken, werken en natuurlijk zorgen dat er nieuws bij jullie terecht komt! Mijn interesses liggen vooral bij sociale en maatschappelijke kwesties. Wat jullie van mij kunnen verwachten? Interviews met daarin persoonlijke verhalen verwerkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *