Vrijheid zit in jezelf

Vrijheid zit in jezelf

Bos, Foto door Adobe Stock.

De Vrijheid is voor vele van ons nu even beperkt, maar vrijheid zit dieper dan een paar vakantiedagen. Door bewustzijnsontwikkeling kan je de vrijheid in jezelf leren vinden. De praktijk voor bewustzijnsontwikkeling Het Licht is opgericht door Marion van Schagen, ze is coach en geeft verschillende cursussen in haar woonplaats Heiloo. De coaching is gericht op het (her)vinden van jezelf.

Voor een groot deel van de Nederlanders is het leven minder aangenaam geworden sinds de coronacrisis. Mensen missen contact, spontaniteit en zekerheid. De coronacrisis heeft voor de meerderheid van de Nederlanders één of meerdere psychische klachten veroorzaakt, Dat meldt het Parool op 8 september in een artikel. Vooral mensen van 18 tot 35 jaar lijden mentaal onder de crisis. Gijs Rademaker van Eenvandaag: “Daarmee zijn de geestelijke sores voor jongeren vele malen groter dan voor ouderen. Dit zijn écht heel grote verschillen”. Stress is de grootste oorzaak van de psychische klachten die veel mensen nu ervaren. Dit kan worden verholpen door onder andere meditatie.

De praktijk Het Licht richt zich op situaties uit het leven, een scheiding, de dood of een burn-out. Het kan ook zijn dat je op een kruispunt staat in je leven en niet weet welke kant je op moet of wilt. Je kan tijdens de individuele begeleiding of de cursussen opgekropte emoties en denkpatronen loslaten. Dit kan je nieuwe inzichten en mogelijkheden geven. Je laat alles om je heen even los en gaat opzoek naar je werkelijke zelf. Je krijgt antwoorden om je leven in vrede en harmonie te kunnen voortzetten. Dit zorgt voor vrijheid en rust in je hoofd en lijf.

Met de juiste ondersteuning kan iedereen een stukje vrijheid in zichzelf vinden en inzetten op de momenten dat je het nodig hebt. De praktijk van Marion is te vinden via https://www.het-licht.net/.

Verslaggever Manũ van Toorn spreekt met Marion van Schagen over het vinden van vrijheid in jezelf.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *