Het sportjaar van 2020

Daan Hoole onderweg tijdens zijn dagelijkse trainingsrondje © Jordy Kabbedijk

Begin dit jaar leek 2020 een mooi sportjaar te worden. Het had hét sportjaar moeten worden waar veel sporters op verschillende disciplines hadden kunnen uitblinken. Helaas is het voor veel sporters een absurd jaar geweest. Door de uitbraak van het corona virus heeft de sportwereld enige tijd stil gelegen en werd het hele sportjaar overhoop gehaald door verschillende wedstrijdkalenders.

In Maart sloeg het corona virus genadeloos om zich heen en werden alle sportwedstrijden opgeschort. Voor veel sporters was dit een enorme domper na periodes van hard trainen. Op het begin was er weinig perspectief op verbetering waardoor veel sporters kampten met motivatieproblemen om door te blijven trainen. Waar in Nederland een intelligente lockdown was, waardoor sporters buiten konden zijn, was dit in het buitenland wel anders.

Ruimte voor verbetering

Na 2 maanden kwamen langzamerhand berichten dat sommige sportorganisaties weer wedstrijden gingen organiseren. Dit ging gepaard met maatregelen en strenge voorwaarden. Zo moesten sporters bij interviews mondkapjes dragen en voldoende afstand houden. Bij grote sportevenementen zoals de Tour de France leefden de sporters in een bubbel. Dit om ze te beschermen tegen het virus. Op iedere rustdag werd er getest. Ben je positief getest, direct de wedstrijd verlaten.

Sportjaar 2020

Ondanks de coronacrisis was 2020 op gebied van sport een goed sportjaar voor de meeste sporters. De sportkalender was niet zoals het geweest is. Door veel te schuiven in de kalender zijn de meeste sportwedstrijden door gegaan. Hierdoor is harde trainen niet allemaal voor niks geweest.

Verslaggever Jordy Kabbedijk sprak met wielrenner Daan Hoole (21) om terug te blikken op zijn afgelopen sportjaar.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *