Actiegroep “5G: het Gooi zegt NEE!” blijft strijden

Actiegroep “5G: het Gooi zegt NEE!” blijft strijden

De uitrol van nieuwe 5G-netwerken is over de hele wereld in volle gang en menig internetgebruiker zal er in grote mate van profiteren. Maar niet iedereen is er zo enthousiast over. Wij spraken met Sylvia Slegers, woordvoerder van de actiegroep 5G: het Gooi zegt NEE!, één van de vele actiegroepen en organisaties die van mening zijn dat zowel 5G als straling op zich behoorlijk slecht en gevaarlijk kunnen zijn voor onze gezondheid en het milieu.

De vijfde generatie van draadloze communicatienetwerken wordt op steeds meer plekken in de wereld beschikbaar – en volgens actiegroep 5G: het Gooi zegt NEE!, is dit funest op veel verschillende vlakken. Door sterkere bundels en hogere frequenties aan straling zal 5G een minder groot bereik hebben. Als gevolg zullen er méér zendmasten nodig zijn waardoor 5G veel meer in de persoonlijke leefomgeving aanwezig zal zijn. Volgens de actiegroep is dat niet alleen schadelijk voor ónze gezondheid, maar ook voor die van dieren, van de natuur en tevens doet het behoorlijk af aan onze privacy.

Straling bestaat natuurlijk al in allerlei vormen. Denk aan radiogolven, infrarood, röntgenstraling, gammastraling, ga zo maar door. Inmiddels is het zich verplaatsen van deze “elektromagnetische energie” een vanzelfsprekend onderdeel van onze samenleving geworden. Wifinetwerken, mobiele telefoons, de mobiele netwerken óp de mobiele telefoons; weinig mensen denken er nog echt over na.

Er is echter een behoorlijk grote groep mensen die zegt directe gezondheidsklachten te ervaren als gevolg van deze alsmaar breder wordende netwerken. Drie procent van de bevolking lijkt te lijden aan elektrohypersensitiviteit (EHS) – de overgevoeligheid voor elektromagnetische straling, en dan voornamelijk van zogenaamde hoogfrequente straling, die afkomstig is van relatief nieuwe draadloze technologieën. Klachten die worden ervaren variëren volgens de Stichting EHS van dufheid en hoofdpijn tot “DNA-schade” als kanker, tumoren en gezwellen.
De komst van 5G zal volgens veel actiegroepen deze gezondheidsklachten kunnen verergeren.

Ondanks weinig concreet bewijs van officieel erkende organisaties wat betreft het daadwerkelijk bestaan van deze overgevoeligheid en veel tegenspraak van onderzoekers en regeringen wat betreft de gevaren van 5G, maken veel organisaties zich er nog ernstige zorgen over en zeggen zij wél wetenschappelijk bewijs te hebben voor hun waarschuwingen. Kijk hieronder ons interview met Sylvia, die tot die groep behoort en ons vertelde over o.a. dit bewijs:

Over de auteur

Rick Wenink

Rick Wenink is al van kinds af aan fervent schrijver. En omdat hij verder echt totaal geen enkel ander talent of bekwaamheid bezit, leert hij nu over journalistiek op de opleiding Journalistiek aan de School voor Journalistiek. Of hoewel, leren... Hij is er al ongelofelijk goed in zelfs! Creativiteit, originaliteit en kwaliteit zijn voor hem van essentieel belang, of het nu om zakelijke achtergrondartikelen of om humorvolle columns gaat. Hij kan exáct de pen hanteren die u voor uw opdracht zoekt, tenzij die opdracht niets met schrijven te maken heeft, maar waarom zit u dan op een site van een journalist? In ieder geval: Rick Wenink is er voor u. Contacteer hem gerust!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *