Zó kom je de winter door

Zó kom je de winter door

Beeld: Anya Berkut

De tijd van kortere dagen en koud weer is aangebroken. Voor veel mensen brengt dit vreugde met zich mee vanwege de feestdagen die eraan zitten te komen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Uit onderzoek van Radar AVROTROS is gebleken dat maar liefst één op de drie mensen jaarlijks last heeft van een winterdip.

Corona

De komst van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat meer mensen deze dip ervaren. Ook ervaren ze dit op een ergere manier dan andere jaren. Dit heeft ermee te maken dat mensen veel thuiswerken, weinig activiteiten hebben en minder mensen zien. Voornamelijk jongeren hebben meer stress- en depressieklachten gekregen sinds de komst van het virus in Nederland.

Er zijn verschillende manieren om positiever door het leven te gaan. Veel mensen krijgen hierbij hulp van een coach. Marisa Garau is welzijnscoach en samen met haar man oprichter van Growing Mindfulness, een bedrijf waarin ze mensen coacht om meer uit hun leven te halen met behulp van mindfulness. Daarnaast is ze auteur van twee internationale bestsellers: ‘Haal meer uit je leven’ en ‘Haal meer uit je dip’. Ook schrijft ze regelmatig mindfulness-gerelateerde artikelen voor verschillende bladen als Margriet en Men’s Health.

Mindfulness

Mindfulness is een psychologische stroming ontstaan uit het boeddhisme wat door steeds meer mensen over de hele wereld wordt uitgevoerd. Door middel van mindfulness leer je op een andere manier naar je gedachten te kijken om zo beter om te kunnen gaan met stress. Mensen die aan mindfulness doen, leven meer in het ‘nu’. Voor veel mensen werkt dit effectief en zorgt het dat ze beter in hun vel zitten.

Er zijn verschillende welzijnscoaches die mensen met stress en andere problemen helpen met mindfulness trainingen, waaronder Marisa. In dit interview vertelt ze meer over het hebben van een winterdip en wat je er tegen kunt doen.

Over de auteur

Loes Ansen

Loes Ansen (20) is een enthousiaste tweedejaars studente aan de School voor Journalistiek. Naast haar passie voor filmen en editten, is schrijven ook iets wat ze met veel liefde doet. Met een brede interesse in cultuur, mode en lifestyle, weet ze altijd wel weer iets om het over te hebben. Wanneer Loes niet aan het werk is, kun je haar op verschillende plekken vinden, maar altijd omringt met gezellige mensen. Ze is te bereiken via loesansen [at] hotmail.com of op Linkedin https://www.linkedin.com/in/loesansen/.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *