‘Je kan ook gelukkig in de liefde zijn als je er vrede mee hebt dat er even niks is’

‘Je kan ook gelukkig in de liefde zijn als je er vrede mee hebt dat er even niks is’

Foto: Maddi Bazzocco via Unsplash

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut is gebleken dat een deel van de wietgebruikers meer is gaan blowen door de coronacrisis. Dit kwam vooral voort uit verveling, maar ook door stress en psychische klachten. Het roken van wiet is namelijk voor velen een manier om te ontspannen. 

Van vrienden hoor ik vaak dat als zij blowen, er goede gesprekken in de groep ontstaan. Dit zijn het soort gesprekken die je in nuchtere staat normaal gesproken niet hebt. Je zou zodanig relaxed zijn dat je je meer open durft te stellen, waardoor er mooie en eerlijke conversaties tot stand komen. 

Ik stak samen met verslaggever Bente een joint op om te kijken of we hetzelfde zouden ervaren. Vervolgens gingen we met elkaar in gesprek over geluk, de liefde en de af- en aanwezigheid hiervan tijdens corona. 

De podcast begon lacherig en het duurde even voordat we serieus het gesprek konden beginnen. Maar toen we eenmaal de knop omgeschakeld hadden, werd het gesprek al snel oprecht en open. Bente en ik zijn goede vriendinnen en hebben al vaak fijne gesprekken, maar toch was dit anders. Als ik even voor mezelf spreek, weet ik niet of ik onderstaand gesprek had kunnen voeren zonder de invloed van wiet. Het ging ineens een stuk makkelijker om compleet open en eerlijk te zijn tijdens een persoonlijk gesprek. Dat er tussen ons in een microfoon stond, voelde ook niet als een blokkade. 

Het gesprek liep vanzelf en Bente en ik gingen in op de invloed van eenzaamheid, geluk creëren, en de impact van verliefdheid op je geluksgevoel. Hieronder beluister je het eindresultaat.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *