WIET: een eerste ervaring op (relatief) late leeftijd

WIET: een eerste ervaring op (relatief) late leeftijd

Cannabis. White Widow. Sativa, indica. CBD en het THC-gehalte natuurlijk, niet te vergeten. Van de meeste termen had ik weleens gehoord (want wie weet nou níét wat cannabis is als je in gedoogland Nederland woont?) maar eigenlijk heb ik nooit een flauw idee gehad wat het allemaal precies inhield. Het item dat volgt brengt daar echter een behoorlijke verandering in, want daarin maak ik dan eindelijk kennis met… wiet!

Op de dag vóór de opnames waarin, zoals u zult horen, mijn klasgenoot Anna Hupe mij uitzonderlijk goed begeleidde met mijn eerste smokesessie, deed ik natuurlijk al wat onderzoek. Waar moest ik op letten? Wat kon ik beter níet doen? Waren er bepaalde dingen die ik vooraf moest eten, drinken, of die ik juist moest vermijden?

Na wat Googlen vond ik de eerste echt goede tip op Reddit, als antwoord op soortgelijke vragen: “Geen tips, maar ik vind dit een superschattige post. Heb je niets aan, maar ik moest het even kwijt.” Ah bedankt, redditgebruiker “Bierrr”.

Na wat verder zoeken kwam ik op meerdere wietgerelateerde websites een paar goede tips tegen. Zorg dat je een goed gevulde maag hebt, bijvoorbeeld. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en daarom deden Anna en ik ons op de dag zelf flink tegoed aan chocola, dropfruit en gesuikerde spekjes. Als wiet roken een goed excuus is om te eten als een zwijn, begin ik denk ik maar aan een verslaving.

Verder is er blijkbaar een hele wereld aan opties als je wiet wilt consumeren. Blunts (een sigaar met cannabis) vapes (die wiet laten verdampen), edibles (eetbare wietproducten), joints en nog véél meer, en allemaal hebben ze een verschillend effect en zwaarte. Joints, vloeitjes gevuld met tabak met wiet erdoorheen gemixt, zijn vrij licht en zouden het beste zijn voor beginners.
Dat moest hem maar worden dan.
Verder is het de noodzaak het in een veilige omgeving te roken met iemand die je vertrouwt (ik vertrouw Anna volledig!) en het echt rustig aan te doen.

Het zou mij benieuwen, dacht ik op dat moment. Tips genoeg voor een hypothetische sessie, maar de praktijk is altijd anders. Hoe dat mij uiteindelijk afging? Luister het zelf:

Over de auteur

Rick Wenink

Rick Wenink is al van kinds af aan fervent schrijver. En omdat hij verder echt totaal geen enkel ander talent of bekwaamheid bezit, leert hij nu over journalistiek op de opleiding Journalistiek aan de School voor Journalistiek. Of hoewel, leren... Hij is er al ongelofelijk goed in zelfs! Creativiteit, originaliteit en kwaliteit zijn voor hem van essentieel belang, of het nu om zakelijke achtergrondartikelen of om humorvolle columns gaat. Hij kan exáct de pen hanteren die u voor uw opdracht zoekt, tenzij die opdracht niets met schrijven te maken heeft, maar waarom zit u dan op een site van een journalist? In ieder geval: Rick Wenink is er voor u. Contacteer hem gerust!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *