Meester Stijn leest iedere dag online voor uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’

Meester Stijn aan het werk

Het volgende artikel en het bijbehorende item zijn onderdeel van onze speciale uitzending voor kinderen. Hoeft u ook een keer niet ál die moeilijke woorden op te zoeken.

Online les, jullie hebben er waarschijnlijk allemaal mee te maken. In december gingen de scholen weer dicht in verband met de tweede lockdown. Dit is voor jullie natuurlijk heel stom; alle lessen zijn digitaal én je zit niet meer met je klasgenootjes in dezelfde ruimte. 

Maar hoe gaan de leraren hiermee om? Voor hen is het ook niet leuk. Ze hebben veel minder contact met hun leerlingen en kunnen minder leuke dingen doen met de klas. Maar hoe is het nou écht om als leerkracht les te geven vanuit huis? Verslaggever Nikki ging langs bij meester Stijn en zocht het uit. 

Stijn is een 29-jarige docent aan de Cleophas in Utrecht. Op dit moment geeft hij les aan de groepen 3/4/5. Hij vindt het superleuk om te werken met kinderen en daarom baalt hij enorm dat hij zijn leerlingen nu niet meer in het echt les kan geven.  

Meester Stijn: ‘Het eerste dat geschrapt wordt, zijn helaas de creatieve dingen.’ Als Stijn een opdracht wil doen met klei, kan dit niet omdat natuurlijk niet iedereen thuis klei heeft. ‘En als de ouders het zouden willen kopen, kan het niet omdat de winkels dicht zijn.’ Wel zorgt Stijn ervoor dat hij iedere dag een stukje voorleest aan zijn leerlingen via Google Classroom, uit “Sjakie en de chocoladefabriek’” 

In april, toen de eerste lockdown net begonnen was, heeft Stijn een website aangemaakt. Hij werkte toen nog op een andere school voor de groepen 6/7/8 en wilde in contact blijven met zijn leerlingen. Hij is toen filmpjes gaan opnemen om zijn leerlingen te motiveren om leuke en leerzame dingen te blijven doen. 

Ondanks dat de hippe meester Stijn goed overweg kan met het internet, staat hij liever fysiek voor de klas. In dit item van NO5 zien jullie het enthousiasme van Stijn en hoe het er bij een werkende docent thuis aan toe gaat. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *