Dierenweetjes

Dierenweetjes

Het volgende artikel en het bijbehorende item zijn onderdeel van onze speciale uitzending voor kinderen. Hoeft u ook een keer niet ál die moeilijke woorden op te zoeken.

Op het internet zijn ontelbaar veel leuke, interessante en bizarre dierenweetjes te vinden. Ik heb een piepkleine selectie voor jouw kijkplezier op een rijtje gezet. Wat is jouw favoriete weetje? In de video hieronder zijn vijftien leerzame, grappige en soms ook verontrustende dierenweetjes voor jou op een rijtje gezet!

Misschien heb jij thuis wel een huisdier: een lieve kat, hond, hamster, konijn of een goudvis. Wist je trouwens dat goudvissen bleek van kleur kunnen worden als ze een lange tijd niet met daglicht in aanraking komen? Gelukkig zijn kleurveranderingen de normaalste zaak van wereld voor vissen. Want ook pas als goudvissen ouder worden krijgen ze hun bekende oranje kleur.

En over jouw hond of kat gesproken: honden kunnen ook allergisch zijn voor katten, net als mensen dat kunnen zijn. En dieren hebben ook humor. Modern onderzoek toont aan dat chimpansees zich wel eens voor de grap verstoppen om dan ineens tevoorschijn te komen. Ze hebben dan de grootste lol met elkaar. Dieren kunnen elkaar kietelen: vooral apen tonen dan dezelfde verschijnselen als wij mensen. Niet iedereen vindt kietelen even leuk. Het grootste verschil tussen mensenhumor en dierenhumor is taal.

Over humor gesproken: ik hoop dat ik jou heb kunnen laten lachen met de dierenweetjes die je zo gaat zien en horen. Welke dieren komen voorbij? Om je vast een voorproefje te geven: we gaan het hebben over dolfijnen, olifanten en eekhoorns. Die ken je natuurlijk wel. Maar heb je ook wel eens gehoord van een mantisgarnaal of een parlement van uilen?

Je komt het allemaal tegen in het filmpje over dierenweetjes. Veel kijkplezier!

Bronnen video: Ecomare, Knups, Trending, National Geographic Junior, Animals Today

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *