Quarantaine quiz!

Quarantaine quiz!

Quiz over 2020 banner Foto door: Lune van den Berg

Het volgende artikel en het bijbehorende item zijn onderdeel van onze speciale uitzending voor kinderen. Hoeft u ook een keer niet ál die moeilijke woorden op te zoeken.

Ondertussen zitten we alweer in 2021, maar 2020 was een wild jaar. Er gebeurde veel raars en veel geks. Wij hebben voor jullie een leuke quiz gemaakt, die staat onderaan het artikel. Daarnaast hebben we even wat gebeurtenissen op een rijtje gezet. Veel lees- en kijkplezier!

Het laatste jaar was een heel gek jaar. We zaten veel thuis, want corona kwam plots naar Nederland. Plots mochten we niemand meer kusjes, knuffels of handjes geven. We moesten hoesten en niezen in onze ellenbogen en iedereen droeg mondkapjes. Er is superveel gebeurd dit jaar, dit is even een kort overzichtje.

Het jaar begon met een minder leuke gebeurtenis. In Australië waren namelijk veel bosbranden. Veel dieren moesten worden gered en de lucht werd zelfs rood door het vuur. Nu zijn veel bomen en planten weer aan het groeien en zijn de geredde dieren weer terug gebracht naar de natuur.

In januari begon ook al het coronavirus. Eerst eigenlijk alleen in China, maar het kwam steeds dichterbij. Het werd pas een wereldwijd probleem in maart. Toen werd het een officiële pandemie. Dat was ook de maand dat de scholen dicht moesten. Ze zouden in april weer open gaan, maar ze bleven dicht tot en met mei. Dat is best lang, vind je niet? Tijdens deze lockdown kregen veel van jullie thuis les van jullie ouders. Zelf gaf ik bijles op mijn computer via Skype.

Toch was het voor veel van jullie niet verschrikkelijk. Zo gingen veel van jullie meer buitenspelen, gamen en meer afspreken met vriendjes. Dat mochten jullie namelijk wel, want jullie zijn onder de dertien. Dexter, die ook in onze quiz zit, had bijvoorbeeld een zwembad in zijn tuin en ging in de tuin kamperen met vriendjes.

Ayse en Teije, die ook meedoen met de quiz, woonden in Australië voor het grootste deel van 2020. Zij zijn superveel verhuisd en hebben dus ondanks corona, toch heel veel plekken gezien. Ze vertellen alleen wel dat de regels over corona veel strenger waren.

Nu zitten we gelukkig in het nieuwe 2021 en blijven we hopen dat corona eindelijk weg zal gaan. Hopelijk kunnen jullie dan weer afspreken met vriendjes, knuffels geven en naar school zoals normaal.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *