Op naar de middelbare school

Een examenzaal op de middelbare school

Het volgende artikel en het bijbehorende item zijn onderdeel van onze speciale uitzending voor kinderen. Hoeft u ook een keer niet ál die moeilijke woorden op te zoeken.

Hoe is het nou voor basisschoolleerlingen om naar de middelbare te gaan? Het is voor de meeste kinderen heel erg spannend. Ze gaan samen, of misschien wel alleen, een stapje richting de grotemensenwereld. Chimène gaat op stap en om te kijken hoe zo een middelbare school er nou uitziet en wat docenten te vertellen hebben.

De middelbare school is natuurlijk iets heel spannends. Het is groot en nieuw. Misschien heb je wel al een grote broer of zus erop zitten, of misschien ken je nog helemaal niemand. Het zal in het groep acht het gesprek van de dag worden, of misschien denk je er al vaak over na. Je gaat scholen bezoeken en met je vrienden kijken waar zij heen gaan. Je Cito-toets ga je maken en daaruit komt je advies gerold. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt, vooral omdat je er nog wel een paar jaar zal doorbrengen. Mijn advies is ook om vooral veel scholen online te bezoeken!

Houd goed in je achterhoofd dat de middelbare school een leuke plek is. Het is een plek waar je nieuwe vrienden maakt en misschien wel voor het leven. Dat hoor je oudere mensen natuurlijk vaak zeggen, net als ik die dit schrijft, maar het is echt zo. Het wordt de leukste tijd van je leven en je gaat heel veel nieuws ontdekken. Nieuwe talen, nieuwe sporten en nieuwe wetenschappen. Misschien ontdek je wel dat je onwijs goed bent in natuurkunde of wiskunde. Of natuurlijk in een taal zoals Engels of Duits. Het is de allerleukste ontdekkingstocht die er is.

Wat er ook gebeurt, het komt allemaal goed. Vertrouw daarop!

Over de auteur

Chimene Block

Mijn naam is Chimène Block en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Op deze site plaats ik al mijn gemaakte werk. Veel kijk en lees plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *