Alle aspecten van een langdurige vriendschap

Alle aspecten van een langdurige vriendschap

Ninne en Chimène vier jaar geleden in Hillegersberg

Vriendschap is een speciaal soort relatie tussen mensen. Dat kan tussen mannen en vrouwen, alleen vrouwen of alleen mannen. Er zijn natuurlijk groepen met vrienden, maar ook een op een relaties. Als je van geluk mag spreken heb je zelfs iemand gevonden die je tot jouw beste vriend of vriendin benoemd. Toch blijkt uit onderzoek dat niet iedereen van dit geluk mag spreken, of dat het een wederzijds gevoel is. Met beste vriendin Ninne Kolff gaat verslaggever Chimène het gesprek aan om te kijken hoe zij over vriendschap denkt.

Het gesprek begint met een lach, we kennen elkaar immers al acht jaar. Maar hoe dieper we het gesprek in raken, hoe verder die lach verdwijnt bij sommige onderwerpen. Het is namelijk niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. In elke relatie komen soms knelpunten voor, dat is vaak ook normaal. Zo gebeurde dat ook in deze vriendschap. Ninne vertelde over moeilijke kwesties; het verliezen van ouders, het uit huis gaan, het verhuizen naar een ander land, niet meer dezelfde sport doen en andere vrienden ontdekken.

Maar er bestaan natuurlijk ook mooie momenten in een vriendschap. Het delen en maken van mooie herinneringen, samen opgroeien en je altijd op je gemak voelen bij iemand. Alle clichés zijn hierin waar, familie heb je niet voor het kiezen en vrienden wel. Misschien dat het in sommige vriendschappen zelfs zo voelt dat je familie bent geworden.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat vriendschap beter voor je gezondheid is dan je familie. Daarnaast geloven veel onderzoekers, onder andere die van de Michigan State University, dat je gelukkiger wordt door je vrienden. En laten geluk en gezondheid nou voor de meeste mensen twee mooi waardes zijn in het leven.

Over de auteur

Chimene Block

Mijn naam is Chimène Block en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Op deze site plaats ik al mijn gemaakte werk. Veel kijk en lees plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *