Stan van stichting 4Watoto heeft zijn twijfels gehad, maar denkt nooit aan opgeven

Stan van stichting 4Watoto heeft zijn twijfels gehad, maar denkt nooit aan opgeven

Afgelopen oktober plaatste ik een video waarin ik sprak met de oprichters van stichting 4Watoto. Stan van der Weijde en Jelle Nodelijk vertelden mij hoe de stichting is ontstaan en hoe ze een heel weeshuis in Congo hebben opgebouwd met behulp van donaties. Van de grond af aan een weeshuis én een stichting neerzetten is niet niks. In bijna een jaar tijd hebben ze veel bereikt en dat wilde ik met mijn vorige item graag in beeld brengen.

Met het resultaat was ik erg tevreden, maar toch vond ik dat er meer diepgang in had mogen zitten en merkte ik dat ik nog met veel vragen zat. Daarom besloot ik om nog een andere kant van dit verhaal te belichten.

Stan is nog maar 20 en ondanks dat het goed gaat met de stichting en hij veel steun krijgt, is het natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. Heeft hij wel eens twijfels gehad? En denkt hij nu wel eens aan opgeven? Ik heb dezelfde leeftijd als Stan maar kan me totaal niet voorstellen dat ik in staat zou zijn om een weeshuis op te richten in Afrika. Ondanks dat ik hier veel bewondering voor heb, lijkt het me ook iets wat heel veel vrijheid weghaalt waarover andere 20-jarigen wél beschikken.

Om uit te zoeken wat Stan zijn visie hierop is, nodigde ik hem uit voor een vervolginterview en vroeg hem naar zijn persoonlijke ervaringen binnen het oprichten en leiden van een stichting.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *