Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken

Nu de basisscholen weer open mogen, laait er een hoop kritiek op. Wat voor maatregelen gaan er gelden? Is het wel veilig voor leerlingen en docenten? Moet er anderhalve meter afstand gehouden worden? Veel docenten vinden het nu nog onwerkbaar om naar school te gaan en wachten liever tot na de voorjaarsvakantie. Er wordt dringend om duidelijkheid gevraagd bij het OMT. Na een tweede advies komt die duidelijkheid er: kinderen uit groep 7 en 8 dragen mondkapjes, en er kan ook bij kinderen getest worden op corona. Nog een heel belangrijke maatregel: bij één coronageval, gaat de hele klas vijf dagen thuis in quarantaine. De fysieke les wordt dan opzij gezet. Om de scholen wel draaiende te houden in dit soort situaties, worden er sneltesten geleverd voor docenten. Bij klachten kan er dan zo goed mogelijk door gewerkt worden. Er is werk aan de winkel voor de scholen, want naar deze maatregelen moet gehandeld worden. De meeste scholen gaan open, zo ook de Katholieke Jenaplanbasisschool de Zevensprong in Boskoop. Kim Boom is daar juf van de Kangoeroes, of te wel, groep 3, 4, 5.

Een Jenaplanschool werkt volgens een iets ander concept, groepen worden samengevoegd in jaargroepen. In dit geval is Kim juf van groep 3, 4 en 5. Normaal gesproken geeft ze dan instructie aan alle groepen 3.

In Boskoop gaat de Zevensprong per 8 februari open, en leven ze de maatregelen na. Wel wordt er benadrukt dat het dragen van een mondkapje en het testen van kinderen een advies is. ‘Het is een advies en bij bezwaren van de ouders kunnen we dat niet verplichten’, aldus de school.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *