Valentijnsdag vieren als man: “Ik doe eraan omdat het van je verwacht wordt”

Valentijnsdag vieren als man: “Ik doe eraan omdat het van je verwacht wordt”

Beeld: Selena van der Tholen

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Voor iedereen betekent Valentijnsdag wat anders. Vroeger was Valentijn de dag van de onbeantwoorde anonieme liefde en het sturen van anonieme kaartjes als geheime aanbidder. Inmiddels is Valentijnsdag uitgegroeid tot een commercieel feest. Onder andere bakkerijen, winkels en restaurants maken veel winst op Valentijn. Van cadeautjes tot een gezellig diner, iedereen viert het anders. Singles geven bijvoorbeeld extra aandacht aan zichzelf of een vriend/vriendin. Ook mannen en vrouwen hebben verschillende meningen over het belang van de dag van de liefde. Iets wat vaak gezegd wordt is dat mannen Valentijn veel minder belangrijk vinden dan vrouwen.

In een onderzoek van Mannengeheim.nl zijn meer dan 1600 vrouwen vragen gesteld. Er zijn een aantal opmerkelijke resultaten uit het onderzoek gekomen.  Vrouwen geven zichzelf namelijk een gemiddeld 6,1 voor het belangrijk vinden van Valentijnsdag, maar hun mannen geven zij slechts een 4.2. Als de relatie langer duurde dan 5 jaar daalt het cijfer nog verder naar een 3,9. Dit onderzoek geeft aan dat vrouwen, op basis van het enthousiasme van hun vriend, merken dat zij Valentijnsdag niet echt belangrijk vinden. Wat verder nog opmerkelijk is, is dat vrouwen het redelijk belangrijk vinden om verrast te worden op Valentijnsdag. Op een schaal van 1-10 gaven zij gemiddeld een 6,7.

In dit item komen verschillende mannen die in een relatie zitten aan het woord. Drie mannen in drie verschillende relaties; voor de een de eerste Valentijnsdag, een heeft al vijf jaar een relatie en voor de ander een 25-jarig huwelijk. Drie verschillende meningen over Valentijnsdag en het belang ervan. Naast deze mannen spreekt ook Nynke Nijman. Zij legt uit waardoor mannen Valentijnsdag mogelijk minder interessant vinden.  De vrouwen van het onderzoek denken te weten wat mannen van Valentijnsdag vinden, maar hoe zit het nou echt?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *