Nieuw garantiefonds voor evenementen

Nieuw garantiefonds voor evenementen

Sinds 21 januari heeft rijksoverheid nieuwe steun- en herstelpakketten bekend gemaakt. Er is in totaal 7,6 miljard euro extra beschikbaar gesteld. Deze verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021. Voor de evenementensector, één van de zwaarst getroffen sectoren, is 300 miljoen beschikbaar gesteld. De overheid hoopt dat de evenementen weer kunnen gaan beginnen met de organisatie.

Het plannen van een groot evenement zoals een festival duurt meestal maanden. En er zijn een hele hoop mensen bij betrokken. Door dit nieuwe garantiefonds hoopt de overheid de organisatie van de evenementen op gang te laten komen. De geplande evenementen moeten wel na 1 juli plaats vinden. Eerder kan het volgens de overheid zeker nog niet, maar de precieze invulling is het kabinet nog aan het uitwerken. Veel grote festivals hebben hierdoor de datum van hun festival naar achter geschoven.

Zo ook Soenda open Air, een festival dat jaarlijks plaatsvindt in Utrecht. Normaal gesproken is dit festival in mei de seizoen opener van het festival seizoen. Er komen ongeveer 20.000 mensen op af. Het festival heeft besloten om het naar 28 augustus te verplaatsen, in de hoop dat het dan wel door kan gaan. Soenda was het eerste festival dat begon met de kaartverkoop. In dit item vertelt Robin Sandifort marketing manager van Soenda over het besluit om de kaartverkoop door te laten gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *