Geen vrolijke boel in Blijdorp

Geen vrolijke boel in Blijdorp

ROTTERDAM – Diergaarde Blijdorp zou moeten voldoen aan de vereiste reorganisatie en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden  om een steunpakket te krijgen. Het personeel is het hier  niet mee eens en uiten dit in een brief. Het houd  namelijk in dat er banen verloren zullen gaan en de arbeidsvoorwaarden verslechteren. Maar als Blijdorp zich niet aanpast zal dit ten koste gaan van de dieren, de dieren kunnen worden overgeplaatst of in het uiterste geval euthanasie. 

Het park heeft de deuren lang dicht moeten houden. Al waren er wel wat korte periodes waarin het park wel open mocht, maar ook toen mocht het park niet op volle toeren draaien. Zo mocht het park bijvoorbeeld maar 40% van hun maximale aantal bezoekers binnenlaten. steunpakket van 10 miljoen euro is precies het bedrag wat Blijdorp vorig jaar te kort kwam. Blijdorp heeft het steunpakket van de gemeente Rotterdam hard nodig om te blijven bestaan. Om dit bedrag te ontvangen moet Blijdorp echter wel aan de eisen  voldoen. Dit betekent onder andere dat er 40 van de 170 banen verloren zullen gaan, maar ook hun salarissen zullen verminderen.

Al zou Blijdorp niet voldoet  aan de eisen en het geld niet ontvangt  is de kans op overplaatsing van de dieren niet groot . Want andere dierentuinen zowel, nationaal als internationaal , zitten namelijk in hetzelfde  schuitje. Voor als nog zal de ingrijp euthanasie de laatste poging zijn. Er zijn een aantal dierenrechtenorganisaties en dierenvrienden die bereid zijn aangifte te doen al zouden de gezonde dieren worden gedood vanwege financiële problemen.

De raadsleden van leefbaar Rotterdam Benvenido van Schaik en Geert Koster hebben schriftelijk aangegeven dat er naast het steunpakket en  donatieacties  meer nodig is om het park overeind te houden. Het FNV-bestuur vertelt echter in het AD , dat de directie zelf weinig initiatief toont om het park overeind te houden, aangezien ze het vanaf september al wisten en zelf niet met plannen komt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *