Werkzaam in de teststraat en studeren tegelijk

Werkzaam in de teststraat en studeren tegelijk

Beeld: Thijs Paeper

Er worden elke dag nog duizenden mensen getest op het coronavirus. Sommigen positief, maar het grootste deel negatief. Op alle verschillende testlocaties moet natuurlijk ook personeel aanwezig zijn om de mensen te kunnen testen. Hiervoor pakken veel studenten met een medische studie de kans om op een testlocatie te gaan werken. Zo is ook Eefje Duijvis, student verpleegkunde, sinds november 2020 werkzaam op verschillende testlocaties.  

Eefje was op zoek naar een bijbaan en is via een vriend terecht gekomen bij de GGD. Ze weet haar studie goed te combineren met het werk in de teststraat. ‘We mogen ons rooster zelf maken, dus ik kan het heel goed om mijn lessen heen plannen’, vertelt Eefje. Ze vindt het ook heel bijzonder werk en vindt het mooi om zich op deze manier in te zetten voor de maatschappij.

Ook gelooft de student dat bijna iedereen wel aan de slag kan in de teststraat. Wel moet ze toegeven dat je ‘een bepaald gevoel voor de anatomie’ moet hebben. Anatomie bij mensen staat eigenlijk voor de structuur van al onze organen en ons orgaansysteem. ‘Je moet wel ongeveer weten waar je met het stokje toe moet gaan’, benoemt Eefje. Daarnaast heeft Duijvis ook veel geleerd van de praktijk. ‘Ik kan nu al heel snel zien en merken of iemand wel of niet corona heeft’, benoemt de student. Ook weet ze beter hoe zij moet omgaan met mensen die het wat minder fijn vinden. Daarom denkt Duijvis ook dat de ervaringen een positieve toevoeging hebben op haar toekomst. Ook wordt vanuit de GGD verteld tegen de studenten dat zij een voorbeeldpositie hebben en daarom ook goed de regels moeten naleven. Echter, de werknemers worden niet zoals in andere zorginstellingen regelmatig getest. Dit gebeurt alleen, net zoals bij elke burger, wanneer diegene klachten heeft. Verslaggever Thijs Paeper gaat in gesprek met Eefje en krijgt meer te weten over de sfeer in de teststraat.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *