Meer drones, meer ontwikkeling, meer opleiden

Meer drones, meer ontwikkeling, meer opleiden

Foto: Jessilyn van de Coevering

Drones zijn volop in ontwikkeling. Ze worden nu in het algemeen meer gebruikt en bedrijven zetten ze ook steeds meer in. Dit merken ze ook bij de Drone Flight Academy in Twente.

Op de Drone Flight Academy leiden ze mensen op zodat ze een dronebewijs kunnen halen. Sinds 1 januari is dit ook de wet. Als je met een drone wilt vliegen die meer weegt dan 250 gram moet je een dronebewijs halen. De opleiding is ook online te volgen, maar de Drone Flight Academy geeft de opleidingen ook op locatie. Deze locatie zit op de Technology base waar ze ook genoeg ruimte hebben om te vliegen met de drones. Het gebied zetten ze dan altijd af met pionnen en hebben ze drones klaar staan voor de leerlingen. Daarnaast hebben ze ook een flight simulator waar de leerlingen ook op kunnen oefenen.

De Drone Flight Academy werkt ook samen met de Safety Campus. Hier gaat bijvoorbeeld de brandweer ook te werk met drones. De basisopleiding volgen ze dan bij de Drone Flight Academy, waarna ze een specifieke training krijgen van de brandweer. De drones zet de brandweer inmiddels voor van alles in. Zo kunnen ze bijvoorbeeld drones gebruiken bij het opsporen van gevaarlijke stoffen. De drone sturen ze dan af op de plek die ze willen onderzoeken. De drone verzamelt vervolgens gegevens die kunnen wijzen op giftige stoffen. De brandweerlieden op de grond ontvangen de informatie waardoor ze beter het probleem op kunnen lossen. Voornamelijk ook veiliger kunnen oplossen.

De Drone Flight Academy heeft niet alleen een nauwe samenwerking met de Safety Campus, maar ook met Space53. Met Space53 hebben ze veel contact over de ontwikkeling van drones. De Drone Flight Academy heeft daardoor ook een adviserende rol op gebied van drones. Melanie Mensing, vestigingsmanager van de Drone Flight Academy, zegt ook voorbereid te zijn om de nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de opleidingen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *