Hoe gaan kunstenaars en artiesten om met de coronaperiode?

Hoe gaan kunstenaars en artiesten om met de coronaperiode?

UTRECHT -De lockdown heeft het in veel velden en stuk moeilijker gemaakt om aan het werk te kunnen. Één van de velden waar de klappen harder zijn gevallen dan in sommige andere, is de cultuursector. Voor jonge kunstenaars en artiesten die voor de lockdown begonnen een naam voor zichzelf te maken, valt de coronaperiode zwaar. In de cultuursector is dus een stuk minder geld verdiend in 2020, in veel steden gaat het om een verlies van miljoenen euro’s. De meeste musea en poppodia krijgen wel steun van de overheid, waardoor de meeste locaties hopelijk na deze periode weer gewoon open kunnen.

Voor autonome kunstenaars is het wat lastiger: wie normaal gesproken zijn/haar werk laat zien bij exposities of optredens, krijgt nu veel minder snel genoeg naamsbekendheid. Hiervoor worden wel wat oplossingen bedacht waarmee kunstenaars alsnog hun werk kunnen laten zien. Zo zijn er bijvoorbeeld online evenementen waar muziekanten hun muziek laten horen, en kunnen kunstenaars natuurlijk veel gebruik maken van social media zoals instagram om hun werk de wereld in te helpen.

In fit item spreekt redacteur Rebekka Raap met twee jonge kunstenaars in twee zeer verschillende velden. Karenina van den Krommenacker is een beeldend kunstenares die twee jaar geleden afstudeerde van de HKU opleiding illustratie. Sindsdien is ze bezig geweest met veel verschillende dingen: van grafisch design tot enorme stellages van kunstwerken waar je doorheen kan lopen. Veel van haar kunst is dus een stuk indrukwekkender, wanner je het in het echt kan bekijken.

Fuat Okatan is ook een kunstenaar, maar van een heel ander soort. Hij is rapper en staat vooral bekend als Tano Rivers. Dit jaar is hij begonnen aan een album, maar wat hij echt bijzonder vind om te doen is freestyle rappen. Dit is natuurlijk ook iets dat vooral live erg leuk is om te horen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *