Snel groeiende populariteit Bitcoin door Corona

Snel groeiende populariteit Bitcoin door Corona

Utrecht – Naast al het nare dat is veroorzaakt heeft het coronavirus ook een waardestijging van 220% voor bitcoin in 2020 veroorzaakt. Dat Corona voor veel financiële onzekerheid zorgt is oud nieuws, maar tekent helaas ook onze nabije toekomst. Ook Bitcoin is eigenlijk oud nieuws, aangezien het geldsysteem al meer dan 10 jaar bestaat. Toch investeren zowel burgers als bedrijven nu ineens veel in bitcoin en andere crypto, dit lijkt juist dóór Corona te komen. Ze zoeken namelijk naar financiële veiligheid tegen de inflatie die de coronacrisis dreigt te veroorzaken. 

Bitcoin is een crypto valuta, wat eigenlijk alleen inhoud dat het iets van waarde is waar cryptografie bij komt kijken. Het is een geldsysteem dat zowel digitaal als schaars is, en dat maakt het uniek. Die eigenschap beschermt het geldsysteem tegen inflatie, waarvoor de angst in de afgelopen jaren is toegenomen. In het afgelopen jaar ging dit nog harder, door de financiële gevolgen die voorzien worden door de coronacrisis.

Bert Slagter richtte met zijn broer Peter de site Lekkercryptisch op nadat ze veel foutief nieuws vonden in de grote media over crypto en Bitcoin. ‘Dat het bijvoorbeeld een spel is voor Nerds, alleen criminelen het gebruiken en meer van dat soort misvattingen’, vertelt hij in ons interview. Ondanks dat veel crypto-projecten volgens hem in de toekomst zullen falen, heeft Bitcoin een grote kans om als geldsysteem hard te groeien een z’n plek op de markt te claimen. Bert zegt dat dit komt doordat Bitcoin de eerste digitale munt is en volgense het netwerkeffect. Dit houd in essentie in dat hoe meer mensen gebruik maken van een service (zoals een auto, of Bitcoin), hoe groter de service kan worden en hoe verder het uitgebreid kan worden. 

De populariteit vraagt om toenemende expertise over het onderwerp. Er zijn tegenwoordig zelfs cursussen over Bitcoin en crypto (bijvoorbeeld van crypto-analist Madelon Vos) waardoor steeds meer mensen genoeg techniek en tactiek hebben om ‘rijk te worden’ met crypto. 

Luc Simons volgt een cursus van Madelon en besloot een jaar geleden zijn geld in Bitcoin te gaan investeren. Dit omdat hij toen verwachtte dat de groei van Bitcoin steeds verder door zou gaan. Hij kreeg gelijk en heeft er ‘al een aardig centje mee verdiend’, verteld hij.

Dus, staat jouw geld nog op de bank na vandaag?

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *