Steven Kazàn over zijn deelname aan nieuw RTL programma De Verraders: “Ik wilde meteen mee doen”

NEDERLAND – De ontknoping van ‘Wie Is De Mol?’ is pas net achter de rug, maar de makers van de spelshow staan al klaar met een nieuw programma op RTL 4, genaamd ‘De Verraders’. In dit spelprogramma verblijven 18 deelnemers samen in een kasteel, waar ze er achter moeten komen wie de drie verraders zijn.

In de teaser is te zien dat presentator Tijl Beckand drie verraders kiest door middel van een klopje op de schouder. In de eerste aflevering ziet de kijker wie de verraders zullen zijn. Dat gaat dus anders dan bij ‘Wie Is De Mol?’. De kijker kan bij het programma ‘De Verraders’ wel meegenieten van de sluwe acties van de verraders.
Het doel van het spel is om met een zilverschat naar huis te gaan. De deelnemers kunnen deze schat winnen als ze erachter komen wie de drie verraders zijn. De drie verraders kunnen met de schat weglopen als ze zo lang mogelijk geheim kunnen houden dat zij de boel aan het bedriegen zijn. Ook zal er elke nacht een kandidaat ‘vermoord’ worden, waardoor er steeds iemand af valt.
Spellen waar je dit programma mee zou kunnen vergelijken zijn ‘Cluedo’ of ‘De weerwolven van Wakkerdam’.

Verschillen
Bij het programma ‘Wie Is De Mol?’ is het niet alleen onduidelijk wie er roet in het eten aan het gooien is voor de kandidaten, maar ook voor de kijkers. Dat betekent dat kijkers mee kunnen speuren naar de boosdoener en zelf theorieën kunnen bedenken. Bij ‘De Verraders’ zit dat anders. Het wordt al van tevoren duidelijk aan de kijkers wie de drie deelnemers zijn die de rol als verrader zullen krijgen.
Een ander belangrijk verschil is dat bij ‘Wie Is De Mol?’ er wordt gefilmd op verschillende locaties in een buitenland, bij ‘De Verraders’ wordt er alleen gefilmd in een kasteel in Limburg, waar de deelnemers zitten.

Deelnemers
De deelnemerslijst is inmiddels bekend. Een mengelmoes van actrices als Gaby Blaaser, Holly Mae Brood, Abbey Hoes en Loek Peters. Maar ook operazangeres Francis van Broekhuizen, oud hockey international Kim Lammers, basketballer Chatilla van Grinsven en model Loiza Lamers doen mee. Deelnemers van ‘De Verraders’ die ook mee hebben gedaan aan ‘Wie Is De Mol?’ in het verleden, zijn Diederik Jekel en Sinan Can. De andere tien deelnemes zijn presentator Daan Nieber, zangeres Samantha Steenwijk, actrice Barbara Sloesen, voetbaltrainer Gertjan Verbeek, presentator Edson da Graça en acteur Kees Boot.
De deelnemers werden niet in één keer bekend gemaakt, maar in verschillende groepen.

Steven Kazàn
Steven Kazàn is een Nederlandse goochelaar en comedian. Ook hij is op 13 maart te zien in De Verraders. Steven is op zijn twintigste begonnen met zijn carrière als comedian. In 2011 maakte hij een show genaamd ‘De goochelaar en de gek’ samen met zijn vader Hans Kazàn. In 2019 kwam er nog een samenwerking tussen vader en zoon genaamd ‘Alive and Kicking’. In maart 2020 startte Steven met het maken van ‘Corona TV’ op zijn YouTube kanaal. Deze video’s zijn viraal gegaan in Nederland. In totaal maakte hij 57 video’s die gemiddeld 50 duizend keer werden bekeken. Op Instagram heeft hij meer dan 46 duizend volgers.

Steven sprak live in de uitzending over zijn deelname aan ‘De Verraders’ dat deze zaterdag zijn televisie debuut zal maken.

Toen hij werd gevraagd om mee te doen met ‘De Verraders’, vertelde hij dat hij meteen mee wilde doen. “Normaal doe ik niet zomaar mee met programma’s, maar dit programma leek mij heel leuk”, aldus Kazàn. “Ik had het gevoel dat het een soort bordspel zou zijn zoals ‘Cluedo’ ofzo.” Ook vertelde hij dat het moeilijk was om het programma los te laten na de draaidagen. Steven: “Wanneer je in bed ligt, wil je het eigenlijk los laten, maar je blijft er over nadenken. Je wilt zo graag weten wie de verraders zijn, dat het je bezig blijft houden.” Ook heeft hij verteld over de vriendschappen die zijn ontstaan. “Ja, ik kende Chatilla al, daar kon ik het wel goed mee vinden, maar tijdens het spel zelf ben je daar eigenlijk niet zo mee bezig”, vertelt Steven. “Je weet natuurlijk niet van elkaar of de ander een verrader is of niet, dus je bent wel een beetje op je hoede.”

Luister hier boven naar het hele gesprek met Steven Kazàn en presentatrice Isabelle Welling.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *