De rijlessen gaan weer van start

De rijlessen gaan weer van start

Op 3 maart zijn de rijlessen weer van start gegaan. Veel rijexamenleerlingen hebben lang moeten wachten voordat ze konden afrijden. Ook de rijschoolhouders hebben lange tijd thuisgezeten. Er zijn wel enorme achterstanden opgelopen en het CBR geeft aan dat je met het inplannen van je rijexamen rekening moet houden met wachtlijsten van 20 weken of meer.

Vanaf december lagen de rijlessen stil. Ook Eline van Driel kon daardoor ook niet lessen. “Het is natuurlijk nu al heel lang geleden dat ik heb autogereden, en ik wil natuurlijk gewoon heel graag mijn rijbewijs halen. Dus ik ben blij dat ik weer mag beginnnen.” Ook Suzan Meijer, rijschoolhoudster is blij dat ze weer mag gaan beginnen. “Ja dat vind ik echt gewoon geweldig. Ik heb er ook echt zin in, en mijn leerlingen hebben er ook zin in. Morgenochtend zeven uur mag ik gewoon beginnen!”

Veel examenleerlingen zijn bang dat ze het autorijden verleerd zijn. Het CBR houdt hier rekening mee met het inplannen van de examens. “We kunnen ons voorstellen dat je meteen na de lockdown nog niet voldoende bent voorbereid. Daarom bieden we jou ook voorrang als je jouw examen wilt uitstellen in de periode van 3 maart tot en met 2 april. Hierover kun je contact opnemen met je opleider.” Ook Eline voelt de zenuwen al wel: “Ik ben wel redelijk zenuwachtig. De eerste keer ben ik gezakt, daarom heb ik voor deze keer wat meer zenuwen. Omdat als ik het nu niet haal er weer 3 of 4 maanden tussen kunnen gaan zitten voordat ik weer kan afrijden.”

Maar het autorijden verleren zal niet snel gebeuren volgens Suzan: “Het is altijd spannend om weer te beginnen. Vooral leerlingen die meer ervaring hebben het zakt misschien wel iets maar je verleert het niet helemaal.” Eline is toch wel een beetje bang dat ze het verleerd is: “Een beetje, ik heb nu denk ik drie of vier maanden niet autogereden. Ik denk dat alles wel goed gaat komen behalve het schakelen. Dat wordt wel even een dingetje.”

Bij het CBR zijn ze voorlopig nog bezig met het wegwerken van de achterstanden, dus als je no geen examen ingepland hebt staan zal je nog even moeten wachten. “Dan kan je opleider een nieuw examen reserveren voor de periode vanaf 1 juni. Dat is nu al mogelijk.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *