De Stadswandeling024 “Een leuk corona-proof uitje voor iedereen”

De Stadswandeling024 “Een leuk corona-proof uitje voor iedereen”

Beeld: Isabelle Welling

NIJMEGEN – Nederland zit al een jaar in de coronacrisis en sindsdien zijn er veel nieuwe initiatieven opgezet. Ook gaan door er de coronacrisis steeds meer mensen wandelen. Uit cijfers van Natuurmonumenten blijkt dat er afgelopen jaar 30% meer mensen in hun gebieden rondliepen dan anders. Al die mensen downloaden meer dan 100.000 wandelroutes. Dat is een verdubbeling vergeleken bij normale jaren. De Stadswandeling is een initiatief dat tijdens de coronacrisis is opgezet en wandelen en afhalen bij horeca combineert.

‘Een ontdekkingsreis door Nijmegen. Ontdek, proef & take it away’, aldus de caption van het Instagram account van de Stadswandeling024. Marleen Donkers, een van de initiatiefnemers van de Stadswandeling024, vertelt dat het initiatief van ‘De Stadswandeling’ is begonnen in Amsterdam. En sindsdien in meerdere steden is gaan vestigen, zo ook in Nijmegen.

De Stadswandeling is een combinatie van een wandeling met daarbij take away stops bij horecazaken, vertelt Donkers. “Veel mensen wandelen meer door corona en we wilden dat combineren met het steunen van de lokale ondernemers”, zegt initiatiefnemer Donkers. “Ons doel is dat de horeca wat extraatjes binnenhaalt deze periode, wat ze hard kunnen gebruiken. Daarnaast is het een leuk corona-proof uitje voor iedereen.” Ook vertelt ze dat ze het is super leuk vindt om te horen dat de wandelaars het leuk vinden om mee te lopen.

Er zijn vijf wandelingen die de Stadswandeling024 aanbiedt. Een van die wandelingen is de ontbijtwandeling op zaterdagochtend tussen 09:00-13:00. Tijdens de ontbijtwandeling doen horecagelegenheden Blixem, Kushiin, Yoghurt Barn en Koffiebar Koen mee. Heidi Arntz is de horecaondernemer van Koffiebar Koen en vertelt dat ze leuk vindt om mee te werken aan de wandeling. Ook is ze blij dat deze wandeling voor ondernemers georganiseerd wordt. “Ik zie het initiatief als een mooie kans om meer naamsbekendheid te krijgen binnen én buiten Nijmegen.”

In deze reportage gaat verslaggever Isabelle Welling op stap en spreekt ze met horecaondernemer Heidi Arntz van Koffiebar Koen. Ook spreekt ze met Marleen Donkers, initiatiefnemer van de Stadswandeling024. Druk op de playbutton en luister hieronder de reportage.

Verslaggever Isabelle Welling tijdens de ontbijtwandeling

Over de auteur

Isabelle Welling

Hoi! Ik ben Isabelle, 18 jaar en ik kom uit Nijmegen. Ben je benieuwd wat ik doe naast items maken? Volg mij dan op Twitter en Instagram @isabellewelling !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *