Thuis sporten nooit zo populair geweest onder Nederlanders

Thuis sporten nooit zo populair geweest onder Nederlanders

De thuisgym van Pepijn.

De nieuwe versoepelingen zorgen ervoor dat er weer in teamverband getraind mag worden. Sportparken zien er weer uit als voorheen. Echter blijven de sportscholen leeg, een hard gelag voor de sportscholen en haar leden. Veel Nederlanders hebben daarom besloten om geld te investeren in een eigen apparatuur.

Een eigen sportschool is een droom voor velen van ons. Buiten het feit dat er enorm veel voordelen zijn, liggen er ook gevaren op de loer. Sportinstructeurs en instructrices moedigen het sporten vanuit huis vooral aan in deze tijd, maar geven wel aan dat iedereen moet letten op de eventuele gevaren. Veiligheid gaat boven alles. Zorg er om die reden altijd voor dat je altijd goede apparatuur in huis hebt en ga niet zelf dingen in elkaar zetten. Je ziet veel mensen bij gebrek aan beter toch maar zelf iets maken en zo de oefeningen verkeert uitvoeren, dit kan leiden tot vervelende blessures.

Ook wordt er aangeraden om samen te sporten, ook voor een stukje motivatie, maar ook om elkaar in de gaten te houden. Worden de oefeningen goed uitgevoerd? Zijn de oefeningen niet te zwaar? Op deze manier zorg je voor een veiligheid maar bovenal gezelligheid tijdens het sporten.

Waar haal je je apparatuur?

Normaal gesproken kan je deze apparatuur bij erkende bedrijven kopen als Bol.com of Decathlon. Maar tijdens de coronacrisis is er een enorme run op deze artikelen gekomen, Marktplaats is dus the place to be. Maar pas wel op; betaal niet te veel voor de apparatuur die wordt aangeboden. Doe onderzoek naar wat je aanschaft en bekijk goed in welke staat de aangeboden gewichten of apparaten zijn. Je wilt niet 500 euro in totaal betalen, terwijl je voor de helft klaar had kunnen zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *