Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen van de Formule 1?

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat weer voor de deur. Zondag 28 maart is de eerste race in Bahrein. Het seizoen kan dit jaar wel normaal plaats gaan vinden, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen moesten de fans wachten tot juli voor de eerste race. Wat kunnen we verwachten? Hoe gaat ‘onze eigen’ Max Verstappen het doen? Oud-redacteur van RacingNews365 Wouter Leendertsen en oprichtster van F1 Vrouwen Svenja Tillemans maken de balans op.

Voor de Formule 1 in 2021 staan 23 races op de planning. Elke race in een ander land. Behalve in Italië, daar rijden de coureurs twee keer dit jaar. Het is de vraag hoe coureurs zich gaan ontwikkelen in hun nieuwe auto. Grote coureurs als Vettel, Ricciardo en Pérez zijn gewisseld van team. Daarnaast kan Lewis Hamilton het grote record van Michael Schumacher inhalen, namelijk een achtste keer wereldkampioen worden.

Wouter Leendertsen schreef onder andere voor de websites Racing News 365 en F1maximaal. Hij volgt al rond de achttien jaar de Formule 1. Hij groeide op met de grote coureur Michael Schumacher. Hij kijkt vooral uit naar hoe Sergio Pérez het gaat doen naast Max Verstappen. De Mexicaanse coureur had lange tijd geen stoeltje meer, maar tekende bij Red Bull Racing.

Svenja Tillemans is beheerder van de groep Formule 1 Vrouwen. Een groep voor Formule 1 fans. Ze wilde een statement maken, omdat de vrouw vrij afwezig is in de wereld van de Formule 1. “Er mogen echt wel mannen bij. We willen gewoon een leuke club vormen die één gemeenschappelijke deler hebben, namelijk de Formule 1.” Zelf hoopt ze dat Bottas een greep gaat doen naar de winst van het kampioenschap. “Hamilton is al te lang aan de macht in de Formule 1. Naar mijn idee kan Bottas veel meer laten zien en mag hij zeker worden gezien als een betere coureur.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *