Afvallen door Instagram en Tiktok

Instagram van @fitmetstephanie

Afvallen via Instagram en Tiktok klinkt misschien wat gek, toch is het meer dan waar. Sinds het coronavirus vorig jaar opdook kwamen we massaal thuis te zitten. Veel mensen kwamen toen aan, maar er zijn ook mensen geweest die dit als een kans zagen. Je werkt thuis dus je kan meer tijd besteden aan je eten voorbereiden en sporten. Zo dacht ook Stephanie van Gaalen, eigenaar van het Instagram account @fitmetstephanie . Ze greep de mogelijkheid om af te vallen met beide handen aa n en is in een jaar 20 kg lichter.

Stephanie besloot een video te maken van haar transformatie en deze te plaatsen op Tiktok.  .  Van een jaar geleden tot hoe zij er nu uitziet. Inmiddels heeft die video meer dan 600.000 views gekregen. Verder kreeg ze enorm veel reacties met de vraag hoe ze dat had gedaan.  Door al deze vragen kwam ze op het idee om de Instagram  @fitmetstephanie te beginnen. Drie maanden later deelt ze hier al haar tips en tricks aan haar intussen meer dan 2000 volgers.

Diëtiste Grietje Tamminga geeft aan dat mensen gemotiveerder zijn geworden om af te vallen. Zij ziet door  het coronavirus  dat het gewicht en levensstijl invloed heeft op  de  gezondheid.  Bijna tachtig procent van de patiënten op de intensive care met corona heeft overgewicht. Veel mensen zijn dus wakker geschud en zijn sinds vorig jaar begonnen met een nieuwe levensstijl.

Stephanie geeft dus tips uit ervaring en de research die zij zelf doet. Onder elk bericht vermeldt zij duidelijk dat zij geen diëtiste is of hiervoor gestudeerd heeft. Als er echt ingewikkelde vragen zijn, stuurt zij hen meteen door naar een diëtiste. Dit gaat voornamelijk om vragen over bepaalde diëten voor mensen met suikerziekte of een allergie.

Ook Grietje Tamminga vindt het goed dat dit soort accounts bestaan. “Op deze manier kunnen mensen elkaar blijven motiveren of aangeven waarom je niet moet opgeven. Veel mensen verliezen in het begin vocht en daarna gaat het langzamer, het is dan fijn om te weten dat je dan niet de enige bent. Zo blijf je gemotiveerd.” Grietje denkt echter niet dat dit het werk van professionals gaat vervangen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *