Reissector ligt stil ‘Voorlopig zijn we nog wel even bezig met iedereen terugbetalen.’

Reissector ligt stil ‘Voorlopig zijn we nog wel even bezig met iedereen terugbetalen.’

Het negatief reisadvies blijft is tot in ieder geval 15 mei verlengd. Dit betekent dat de reisbranche voorlopig stil blijft liggen. Voor vele organisaties ligt het werk stil en is het enige werk dat nog door kan gaan het terugbetalen van klanten. Sommige mensen durven de gok al te wagen, maar veel mensen wachten nog even af, of kiezen ervoor om binnen Nederland op vakantie te gaan.

De reisbureaus leiden flink onder het negatief reisadvies dat de overheid tot in ieder geval 15 mei heeft uitgevaardigd. Rutte zei in de afgelopen persconferentie: ‘Vanwege de internationale situatie hebben we geen andere keus dan het huidige reisadvies te verlengen tot en met zaterdag 15 mei. Het dringende advies voor de meivakantie is dus: blijf in Nederland, ga niet op reis naar het buitenland. Voor de zomervakantie kunnen we nu nog geen advies geven – dat volgt zo snel mogelijk. Maar we hebben wel goede hoop hebben dat er dan weer meer kan. En dat is belangrijk. Voor de mensen die op vakantie willen, maar ook voor de hele reisbranche die klaar staat ons een zorgeloze tijd te geven. Iets wat we allemaal goed kunnen gebruiken.’

Jeroen Karthaus van reisbureau Skybreakers: ‘De reissector is een van de zwaarst getroffen bedrijfstakken en is er voorlopig nog niet bovenop. Wij werken op de lange termijn, dus het dringende advies om niet te reizen tot mei heeft geen invloed op ons, in die zin dat we al geen reizen meer hadden staan voor de komende maanden. Met als gevolg dat de reserves van het bedrijf langzamerhand opraken.’ Voor deze sector is het dus van belang dat de zomer van 2021 wel naar het buitenland gereisd kan worden.

Sofie Lawalata heeft er vertrouwen in dat deze zomer reizen mogelijk is. ‘Ik heb nu zelfs al twee vluchten geboekt. Ik heb vliegtickets naar Chersonissos en naar Lissabon. Ik denk dat met het huidige vaccinatieprogramma het moet kunnen dat we aankomende zomer naar het buitenland gaan. Ook als ik kijk naar afgelopen zomer zijn veel vluchten alsnog door gegaan.’ Op 13 april is een nieuwe persconferentie en wordt bekend gemaakt of het negatief reisadvies verder verlengd zal worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *