Don’t call it a dream, call it a plan

UTRECHT – Piano spelen, muziek schrijven en zingen voor een groot publiek. Nancy Knepper (19) droomde van het conservatorium en miljoenen views op spotify met haar zelfgeschreven liedjes. Van kleins af aan stond ze al te zingen voor de spiegel en kon ze genieten van de muzieklessen op school. Om die reden besloot ze mee te doen aan The voice of Holland. De uitgelezen kans om haar talent te delen met de wereld. 

Haar passie voor muziek is sterker geworden door de middelbare school. Er lagen op school veel kansen om het talent van Nancy te ontwikkelen en daar ook echt wat mee te doen. Haar muziekdocent Akke Renema hielp Nancy met het ontwikkelen van haar muzikale passie. Ze haalde hoge cijfers voor het spelen van liedjes op het keyboard, die ze aan het eind van de les ook foutloos op de piano kon spelen. 

Dat ze auditie ging doen voor de voice was voor haar klas en docenten dan ook geen verrassing. Ze oefende haar liedje aan het einde van de muziekles en kreeg tips mee van mevrouw Renema.

Auditie doen bij de voice is niet zo makkelijk als je denkt. Je begint met het invullen van je gegevens in het aanmeld formulier. Hierbij hoort ook een filmpje van jezelf waar je een zelfgekozen liedje zingt. Deze filmpjes worden bekeken door de redactie en als jij goed genoeg bent wordt je uitgenodigd voor de preselecties. Het is dus niet zo dat als je filmpje wordt goedgekeurd dat je meteen in de blind auditions zit. Als je in de preselecties terechtkomt krijg je tips mee van een vocal coach. Hij of zij kijkt wat je eventueel nog meer in je mars hebt om je helemaal klaar te stomen voor de blind audition. Nancy was in deze selecties helaas niet goed genoeg om door te gaan naar de blind auditions, maar opgeven was voor haar geen optie.

Naast de pianolessen die Nancy nu al drie jaar volgt, heeft ze ook meegedaan aan verschillende workshops en zang kampen. Tijdens deze kampen werden er shows voorbereid en kregen de deelnemers tips mee van bekende sterren als Robin Martens. ‘Ik probeer altijd verder te komen en beter te worden. Niet omdat ik populair wil worden, maar omdat ik het heel leuk vindt’.

In 2019 kreeg Nancy drie keer te maken met een klaplong, waardoor haar muziekcarrière even moest wijken. Gelukkig kon ze door middel van rust herstellen en snel weer doen wat ze het allerliefste doet, muziek maken.

Voor meer informatie over Nancy: nancy_for_music op Instagram

Voor meer informatie over een klaplong klik hier: https://www.longfonds.nl/longziekten/klaplong

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *