Lique’s creations met powertex

Lique’s creations met powertex

Kopfoto: Angelique is bezig met haar nieuwe project: de ijsvogel

VINKEVEEN –Angelique Streefkerk uit Vinkeveen maakt al enkele jaren beelden en schilderijen met powertex. Dit is een textielverharder op waterbasis. Doordat het materiaal erg veelzijdig is, vindt Angelique het erg fijn in gebruik. Voor de coronacrisis hield Angelique regelmatig Open Atelier in haar werkruimte. Journalist Kim Suos sprak met Angelique over het gebruik van powertex en met een cursist over de workshops die nu stilliggen.

Met powertex kunnen materialen worden verhard die absorberend zijn zoals: textiel, papier en karton. Daarnaast is de textielverharder uitstekend te combineren met zelf hardende kleisoorten: beton, steen, keramiek, hout, zand en Stone Art. Het product droogt mat op.

Lique’s Creations & More
In Angelique haar atelier (Lique’s Creations & More) aan huis, staan niet alleen haar eigen beelden maar ook die van haar cursisten. Ze omschrijft haar werk als herkenbaar, omdat ze alles afwerkt alsof het brons is.

Door de coronacrisis zijn haar workshops tijdelijk stopgezet. Tijdens de creatieve lessen en (dag)workshops kunnen cursisten creatief aan de slag met powertex en andere materialen. Cursist Marleen heeft haar eerste workshop vier jaar geleden gevolgd en komt sindsdien wekelijks langs voor nieuwe creaties. “Je kan ontzettend veel soorten dingen maken. Je bent even helemaal weg van je werk, weg uit de echte wereld. Je bent zo geconcentreerd bezig. Het is ontzettend leuk met Angelique en met de groep. Het geeft mij een goed gevoel dat ik steeds met leuke en nieuwe dingen thuiskom.”

Naast workshops die gericht zijn op powertex, geeft Angelique ook workshops waarbij cursisten met acryl op doek kunnen werken. Daarnaast doet ze ook glasworkshops en eens in het jaar epoxy workshops.

Wil je zelf ook een workshop volgen of ben je benieuwd naar de creaties van Angelique? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie: https://www.liquescreationsandmore.nl

In onderstaande video gaat journalist Kim Suos in gesprek met Angelique over het gebruik van powertex, haar atelier die nu is gesloten en over haar nieuwe project: de ijsvogel. Ook spreekt ze met cursist Marleen over de workshops in het atelier.

Over de auteur

Kim Suos

Hoi, Leuk dat u een kijkje neemt op mijn website. Ik ben een spontane 18-jarige student die zich druk aan het ontwikkelen is tot volwaardig journalist. Zelf ben ik dol op schrijven en ik zou mij hier graag verder in willen specialiseren. Mijn interesses liggen bij maatschappelijke kwesties, human interest verhalen en diepgaande persoonlijke interviews. Buiten het schrijven is mijn interessegebied erg breed. Ik zou dus ook graag nieuwe ervaringen op willen doen in de televisie, media en kranten/tijdschriftenbranche. Daarnaast ben ik druk in de weer met fotografie. Hier wil ik mij nog verder in specialiseren, samen met het maken en bewerken van video’s. Tot slot ben ik ook beschikbaar voor journalistieke en commerciële freelance opdrachten. Mocht u interesse hebben, dan kunt u mailen naar: suoskim@gmail.com Meer weten over mijn werkervaring? Neem dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn https://www.linkedin.com/in/kim-suos-93a684192/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *