De Bellringers uit Goes uniek in Nederland

De Bellringers uit Goes uniek in Nederland

De Bellringers uit Goes zijn al meer dan tien jaar een hechte groep jongens. Samen bespelen zij 36 klokken. Voor corona repeteerde de groep iedere vrijdag in de katholieke kerk van Goes. De Bellringers treden op in binnen- en buitenland en worden vooral graag gezien in Duitsland. Voor veel mensen is het bellringen nog vrij onbekend maar daar wil deze groep jonge mannen verandering in brengen.

De Bellringers zijn ontstaan vanuit de Zeeuwse Koorschool. Een koor dat alleen uit jongens bestond. In 2012 is het koor wegens financiële reden opgeheven. Dit kwam vooral door het teruglopende aantal koorleden. Een aantal jongens zijn doorgestroomd naar het herenkoor Sint-Cecilia. Een groot aantal jongens van de Zeeuwse Koorschool hebben toen het bellringen opgepakt en zijn er serieus mee aan de slag gegaan.

Eén van de leden is Sem Timmerman en hij is positief over zijn bijzondere hobby: ‘’Het bellringen is leuk om te doen. De groep is erg gezellig en het is fijn om iedere vrijdag te repeteren. Door de huidige lockdown kunnen wij als groep niet repeteren. Ik denk dat de sfeer onderling er niet onder is gaan lijden hoewel we elkaar maandenlang niet hebben gezien’’, aldus Timmerman.

De Bellringers staan onder leiding van de 27-jarige Luuk van Kleef. Nadat de Zeeuwse Koorschool is opgeheven heeft hij De Bellringers helpen groeien: ‘’Ik ben verantwoordelijk voor meerdere taken bij De Bellringers. De repetities moeten georganiseerd worden en de muziek die wij spelen moet omgeschreven worden zodat de Bellringers het kunnen spelen. Het is jammer dat alles stil is gevallen door corona, als groep waren wij goed bezig. Na corona willen wij zeker de draad weer gaan oppakken en de weg naar boven doorzetten’’, aldus van Kleef.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *