Wat is astrologie?

Wat is astrologie?

Kijken wat je horoscoop voor vandaag over je zegt, de voorspellingen voor de komende maand of kijken wat je horoscoop zegt over je liefdesleven. De meeste mensen hebben wel een van deze dingen een keer opgezocht. Meestal komt hier wel meteen de opmerking ‘maar ik geloof er niet in hoor’ direct achteraan. We zeggen al snel dat we niet in astrologie geloven, maar wat is het eigenlijk?

Om daarachter te komen moet er in gesprek worden gegaan met iemand die er echt verstand van heeft. Een astroloog dus. Karin Kuijper is beroepsmatig astroloog en heeft hier ook een studie voor afgerond. Bij het aansnijden van de vraag of die horoscopen waar wij bekend mee zijn astrologie goed vertegenwoordig kan ze direct volmondig nee zeggen. De horoscopen die je in magazines kan lezen worden ten eerste niet altijd gemaakt door echte astrologen en ten tweede zit de echte astrologie veel ingewikkelder in elkaar. Zouden namelijk die magazine horoscopen kloppen, dan zouden er maar 12 verschillende type mensen zijn. Dit is natuurlijk niet realistisch.

Om te begrijpen waarom astrologie zo anders is moet men eerst kennis maken met de term ‘geboortehoroscoop’. Een geboortehoroscoop is een horoscoop die specifiek gericht is op een individu. Om erachter te komen wat de geboortehoroscoop is van iemand heb je eerst de geboortedag, tijd en locatie nodig. Wat hieruit komt is een soort ‘screenshot’ van de kosmos op het moment dat iemand is geboren. Hieruit kan een astroloog veel te weten komen over iemand. Bij een sessie met een astroloog gaat de astroloog de diepte in wat de sterren en planeten nou over jou zeggen. Dit gaat dan voornamelijk over dingen in de persoonlijkheid van iemand.

Een geboortehoroscoop is nog maar een begin in het begrijpen van de complexiteit van astrologie. Wie hier meer over wilt weten zou volgens Karin Kuijper maar eens naar een echte astroloog moeten gaan en de proef op de som nemen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *