‘Het mysterieuze en de vraagtekens van het leven hebben me altijd al geïnteresseerd’-Bram Roza

‘Het mysterieuze en de vraagtekens van het leven hebben me altijd al geïnteresseerd’-Bram Roza

Foto: Pixabay

Na vele geruchten, documentaires en podcasts over UFO’s zal er in Amerika nu ook een officieel rapport over de mysterieuze vliegende schotels komen. Om meer te achterhalen over het eventuele buitenaardse leven en hun vliegende schotels, belde we de beheerders van de site UFO Meldpunt NL. Naast hun werkende gezinsleven, besteden Bram Roza en Alexander Griffioen hun tijd aan de site die dagelijks zo’n drie meldingen van Unidentified Flying Objects binnenkrijgt.

Brams ouders hielden altijd al van fantasy en sciencefiction. Hier begon zijn fascinatie, ‘Het mysterieuze en de vraagtekens van het leven hebben me altijd al geïnteresseerd.’

Zo startte hij een aantal jaar geleden de site uit eigen interesse en bij het gebrek aan een site die up-to-date was. Daarnaast merkte hij op bij de kleine sites die er toen der tijd waren, dat mensen die iets bijzonders hadden meegemaakt, geridiculiseerd werden. Daarom besloot hij zelf aan de slag te gaan met een website. Deze mensen moeten volgens Bram hun ei kwijt kunnen.

Medebeheerder Alexander Griffioen sloot zich in 2011 aan bij de site. Ook hij heeft een fascinatie voor de ruimte en haar eventuele bewoners. ‘Er zijn heel veel verhalen en theorieën over ufo’s. Van graancirkels tot runderen die dood en verminkt in een weiland liggen, zonder dat er ergens ook maar een druppeltje bloed te vinden is of nog meer van dat soort rare dingen. Deze zijn allemaal te onderzoeken, maar soms stel ik mezelf de vraag; wil je dat ook nog gaan onderzoeken? The nuts and bolts van het ufo-verhaal op zich is al veel werk om te onderzoeken en er is genoeg over te leren’, aldus Alexander.

Gemiddeld krijgt het UFO Meldpunt per dag zo’n drie meldingen binnen vanuit heel Nederland. Bram en Alexander scannnen deze foto’s en video’s op fotoshop of deepfakes en zetten het vervolgens op de site. De twee mannen merken op dat er meer meldingen binnen zijn gekomen tijdens de lockdown. ‘Het gemiddelde aantal meldingen is toegenomen tijdens de lockdown, maar dat komt natuurlijk niet door een virus. Ik denk dat dat komt, omdat er in deze periode toevallig ook meer berichtgeving is geweest in de mainstream media over UFO’s. Dit heeft het onderwerp bespreekbaarder gemaakt!’, vertelt Alexander.

De mannen kijken met een lichtelijke spanning naar het aankomende rapport, ‘De geluiden die zijn gelekt, lijken positief,’ vertelt Bram, ‘maar we zijn ons er ook van bewust dat het rapport zomaar eens een Amerikaanse ‘Nothing Burger’ kan zijn.’ Zo zou er in het rapport staan dat er geen bewijs is dat de ongeïdentificeerde objecten buitenaards zijn. Volgens Alexander is dat logisch, want als er wel bewijs was, hadden we dat volgens hem geweten, ‘In het rapport staat geen bewijs dat het buitenaards leven is; maar dat is wat mij betreft geen verassing, want als ze dat bewijs zouden hebben dan hadden we dat al eerder gehoord. Maar ik vind het té makkelijk om meteen vast te stellen als het geen stuk techniek is niet van de Amerikanen zelf, dat het dan meteen Rusland of China is, die geavanceerde spionagetechnieken gebruiken.’

 

 Als jijzelf de kans wil hebben om eventueel een UFO te spotten, kun je volgens Bram enAlexander het best naar Soestenberg gaan. Bram maakt een documentaire over deze mysterieuze plek waar vaak ufo’s worden gespot!

Over de auteur

Floor Hoogstad

Floor Hoogstad is een pittige journaliste in spe. Als Rotterdamse is ze recht door zee en niet bang om doelgericht te werk te gaan. Zo vertrok ze op zeventienjarige leeftijd voor een jaar naar Spanje om hier de taal te leren om later het werkveld in te gaan als Spaanstalig verslaggever. Hoogstad werkte eerder al als verslaggever voor Zomercampus010 en jureerde dit jaar nog voor de eerste editie van de Mark Hoogstad Beurs. In de toekomst hoopt Hoogstad aan de slag te mogen gaan als misdaadverslaggever. Als ze in haar vrije tijd niet bezig is met Netflix afspeuren naar misdaad documentaires, is Hoogstad te vinden op de Rotterdamse terrassen met een krantje en een grote bak pleur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *