Rockin’ in the nineties

Rockin’ in the nineties

In de jaren ’90 was naast popmuziek ook rockmuziek booming. Bands zoals Nirvana, Stone Roses, Pearl Jam en Oasis waren helemaal in. Tijdens de nineties is er van alles gebeurd op het gebied van rock, zo maakte Kurt Cobain een einde aan zijn leven en Metallica werd verbannen van MTV, om maar twee voorbeelden te geven.

Yvonne en Marco zijn grote fans van rockmuziek en luisterden hier tijdens de jaren ’90 ook al naar. “Ik houd van heel veel rockbands, maar live houd ik vooral Pearl Jam,” vertelt Yvonne. “Rage Against The Machine is ook heel goed,” vult Marco haar aan.

Grunge
De muziekstijl grunge maakte tijdens deze periode een grote opkomst. Grunge is een naam voor Amerikaanse gitaarrock afkomstig uit Seattle. Bands zoals Oasis, Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden waren de grondleggers van de rockstijl.

Kurt Cobain
De dood van Kurt Cobain, de leadzanger en gitarist van de band Nirvana, in 1994 maakte een hele grote indruk op de hele wereld. Ook Yvonne en Marco kunnen zich deze gebeurtenis nog heel goed herinneren. Yvonne vertelt: “Ja, toen hoorde je wel steeds vaker wat meer depressieve rock. Ook waren er veel meer zelfmoordpogingen doordat Kurt Cobain een einde aan zijn leven had gemaakt.”

Dave Grohl
Na de dood van Kurt Cobain stopte de band Nirvana. Dave Grohl was drummer van deze band, maar na de opsplitsing van de band begon hij in 1995 de band Foo Fighters. Deze band is nog steeds erg succesvol.

Metallica verbannen van MTV
Tijdens de MTV Europe Music Awards van 1996 zou Metallica hun nummer “King Nothing” live optreden. De MTV leidinggevenden had ze verteld om geen vulgaire taal of pyrotechniek te gebruiken tijdens hun optreden. De band was het hier niet mee eens en voerden hun nummers “Last Caress” en “So What?” uit. De teksten van deze nummers spreken over moord, verkrachting en bestialiteit. Hierdoor is de band verbannen van MTV.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *