Op zoek naar een typische 90’s outfit

Op zoek naar een typische 90’s outfit

Voor de podcast Back to the ninetees ging ik opzoek naar een typische 90’s outfit. Renee Prenger is modejournalist en hielp mij bij deze zoektocht, want waar moet je beginnen en welke trends zijn nou zo typisch ninetees? Ik zocht het voor jullie uit.

De jaren 90 waren iconisch voor de modeindustrie. Minirokjes, plateauzolen, slipdresses zoals die van Kate Moss…. het was het allemaal helemaal in de jaren 90. Om te beginnen met een outfit bedenken die typisch uit een tijdperk komt kan je het beste inspiratie op doen op sites zoals Pinterest. Deze sites staan namelijk vol met foto’s en afbeeldingen en zijn dus makkelijk te vinden als je “90’s outfits” intypt. Daarnaast zijn er foto’s te vinden van celebrities, jonge hippe meiden en stylisten die de 90’s style weer helemaal omarmen. Veel trends uit de jaren 90 zijn namelijk weer helemaal terug in 2021. Denk aan kleine dingen zoals de haarklip of funky dingen zoals de psycedelic prints die weer helemaal terug van weggeweest zijn.

Als je de typische stijliconen uit die tijd hebt gevonden, hoogstwaarschijnlijk kom je uit op Jennifer Aniston in Friends, Britney Spears of een van de meangirls van de hitflilm Clueless, is het tijd om een ouftit te scoren. In de jaren 90 waren deze vrouwen al echte trendsetters voor de mode van toen, iedereen kocht een zwart rokje zoals Jeniffer droeg in Friends. Ook nu, in 2021, halen wij inspiratie uit deze It-girls. Grote kleding merken met een streetstyle touch basseren hun collecties op deze trends. Zo kan je het beste winkelen bij winkels zoals Urban Outfitters, Monki en ASOS online. Na een goede midden scrollen op ASOS had ik, voor mijn gevoel, de perfecte outfit gevonden om als echte 90’s It-girl de straat op te gaan.

Mijn 90s outfit is naar mijn mening goed geslaagd. Mezelf echt volledig kleden naar een tijdperk is mij echter iets te nostalgisch, ik hou het liever bij kleine aspecten en accessoires per tijdperk in plaats van een volledige outfit.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *