Guilty pleasures; Taboes of juist niet

Guilty pleasures; Taboes of juist niet

Iedereen heeft wel een guilty pleasure, de een wat raarder dan de ander. Maar wat zijn guilty pleasures, en wat maakt ze zo guilty? Lotte, Lisa en Suus vertellen over hun guilty pleasure, en waarom ze deze liever niet bespreken.

Je durft er niet altijd voor uit te komen, de taboe die je liever voor jezelf houdt. Maar waarom zijn guilty pleasures dan zo erg om over te praten? De drie meiden van 20 leggen dat zo uit, “Mensen denken er gelijk op een rare manier over, alsof ze gelijk een oordeel vellen. Daarom vertel ik mijn guilty pleasure liever niet zo snel.’

Een bepaalde muziekstijl luisteren, reality tv kijken of van ASMR-filmpjes genieten. Dit zijn de bekende guilty pleasures waar velen van houden, maar waarover niet iedereen zich durft uit te spreken. Guilty pleasures zijn dus eigenlijk dingen die mensen op het eerste oog wat raar vinden, maar waar jij zelf stiekem best wel van kunt genieten.

Lotte’s guilty pleasure legt ze zo uit, “Ik hou heel erg van mannengeur, shampoo, douchegel of deodorant. Ik heb dat eigenlijk al jaren en vroeger waste ik mijn haar soms al met mijn vaders shampoo. Vrouwen horen zich toch eerder bezig te houden met vrouwengeuren dan met mannengeuren, daarom bespreek ik dat niet zo snel met mensen.”

Toch zijn dit soort guilty pleasures lang niet raar als mensen vaak denken. Een snelle Google search laat zien dat er wel meer vrouwen zijn die er zo over denken. Misschien zouden deze geheime genietingen vaker besproken moeten worden, dan iedereen denkt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *