Scheidingspiek door corona?

Door de coronamaatregelen zit een groot deel van de Nederlanders al maanden thuis. De rommelige tafel in de hoek van de kamer dient sinds kort als bureau. Helaas net iets te klein voor twee, dus regelmatig zien de kinderen hun ouders kibbelen om die felbegeerde plek. Anderen hebben nu helemaal niks te doen omdat ze zonder werk zitten. Kortom: de coronacrisis brengt moeilijke situaties met zich mee die kunnen zorgen voor spanningen.

Relaties worden op de proef gesteld, echtparen zijn het nou eenmaal niet meer gewend om zo dicht op elkaars lip te zitten. Relatietherapeut Marcelino Lopez, bekend van het programma Married at First Sight, is aan het woord in een artikel van RTL Nieuws. Hij vertelt daar dat de achterliggende issues die partners normaal kunnen vermijden omdat ze ieder hun eigen leventje leiden, nu komen bovendrijven. Deze spanningen kunnen zo hoog oplopen dat echtparen gaan denken aan scheiden.

Twee maanden geleden publiceerde de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten scheidingsmediators een onderzoek. Daaruit bleek dat ruim driekwart van de leden vermoedt dat mensen hun beslissing om te scheiden uitstellen door de coronacrisis. Zorgen om huisvesting na de scheiding spelen hierin mee, maar financi√ęle onzekerheid lijkt de hoofdreden te zijn voor het uitstellen van een scheiding.

Stellen echtparen hun beslissing om hulp te zoeken bij het scheiden nu daadwerkelijk vaker uit dan normaal? Redacteur Imke Kleingeld sprak met mediator en relatietherapeute, Jolan Bosman. Zij vertelt over haar ervaring met het bemiddelen bij scheidingen in coronatijd en of er daadwerkelijk een piek te merken is.

Over de auteur

Imke Kleingeld

Mail voor vragen, tips of opmerkingen naar ikimkekleingeld@gmail.com

1 reactie

  1. Avatar

    Hallo

    Leuk en zinnig gesprek over mediation in familie zaken. Fijn dat er mensen zijn die relaties van anderen een zetje in de juiste richting geven. Soms is dat scheiden en soms is dat bij elkaar blijven.

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *