King of the court opent de deuren

Het aangepaste stadion van King of the court

Utrecht – Het internationale volleybaltoernooi King of the court is dit jaar neergestreken op het Jaarbeursplein in Utrecht. Van woensdag 9 tot zaterdag 12 september strijden volleyballers vanuit de hele wereld om de hoofdprijs.
– Arne Jansen
King of the court is het eerste internationale volleybaltoernooi dat plaatsvindt in Nederland na de corona uitbraak. Zo’n toernooi organiseren in deze coronatijd brengt heel veel extra werk met zich mee. ‘’Vanaf 4 maanden geleden zijn we volle bak bezig dit te organiseren, dat is wel uniek voor een toernooi als dit’’ Aldus Karlijn Jongbloets, eventmanager van King of the court. De grootste verandering, ten opzichte van andere volleybaltoernooien, zijn de skyboxen in plaats van tribunes. Iedereen heeft zo zijn eigen skybox waar met een huishouden kan gekeken worden naar de wedstrijden. Ook zijn de looprichtingen zo gemaakt dat je maar 1 kant op kan. Alles staat in het teken van de coronacrisis.

Alle spelers en organisatoren zijn getest en worden bij het publiek weggehouden. Het publiek kan dus niet bij de spelers komen voor handtekeningen of foto’s. ‘’We hebben echt een bubbel gecreëerd voor de spelers om deze zo veilig mogelijk te houden’’ vertelt Jongbloets. ‘’De spelers zijn voor vertrek getest en ook bij aankomst.’’

Het financiële plaatje ziet er ook anders uit, vertelt Jongbloets. ‘’De indeling van het stadion brengt extra kosten met zich mee, ook loop je kosten mis doordat er minder mensen in het stadion kunnen dan normaal. Het is zeker een ander financieel plaatje dan normaal gesproken.’’
Toch is Karlijn Jongbloets erg enthousiast en blij dat het evenement gaat beginnen. ‘’Ik heb heel veel zin in dat het gaat beginnen. Elke dag spelen hier alleen maar topspelers. Elke wedstrijd is dus uniek en leuk. Vanaf dat we los kunnen wordt iedere minuut fantastisch!’’ aldus Jongbloets.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *