Groot Rotterdams Atelier Weekend

Groot Rotterdams Atelier Weekend

Het werk van Carla Lensen in haar atelier.

In deze tijd is het voor kunstenaars erg lastig om hun werk te presenteren. Afgelopen weekend werden de werken van meer dan 300 kunstenaars tentoongesteld in 40 verschillende ateliers in Rotterdam. Het Groot Rotterdams Atelier Weekend is georganiseerd door Piet de Jonge, en de zes rondleidingen door de stad door Anne-Marie Ros.

Met de fiets door verschillende wijken in de stad Rotterdam, dat is wat veel mensen afgelopen weekend hebben gedaan. Bij elke rondleiding bezocht je 4 á 5 ateliers door de stad heen. Rondleiding drie ging door het westen van Rotterdam, met als gids Anne-Marie Ros.

De tour begon bij atelier Het Wilde Weten, vanuit daar gingen we een straat verder naar Het Wijkpaleis. In Het Wijkpaleis viel op dat er erg veel verschillende soorten werken te zien waren. Zoals de keramiekwerken van Funda Baysal, lampen van Goran Samardzic en linoleumsneden van Ondine de Kroon. De diversiteit van Het Wijkpaleis, in combinatie met dat het zich in een oud schoolgebouw bevond, maakte het een beleving an sich.

Op locatie sloten meer mensen zich aan bij de rondleiding, vanuit Het Wijkpaleis gingen wij met zijn alle verder naar Atelier Ruilstraat. De buitenkant had niet direct het aanzien van een atelier, wat veel nieuwsgierigheid wekte bij de groep. Dit atelier was niet te vergelijken met wat we ervoor zagen, maar had ook erg zijn charme. De hoge plafonds, grote ramen en uitzicht over de skyline van Rotterdam deden het. Binnen hebben we de ateliers van Carla Lensen en Arianne van der Graag bezocht. Van grote schilderijen met veel kleur, naar kleine sieraden met kralen en parels.

De tour werd door Anne-Marie afgesloten bij de Drievrienden Studio’s in het Oude Westen. Een diverse middag met veel kunst, passie, liefde voor het werk en voornamelijk plezier

Over de auteur

Chimene Block

Mijn naam is Chimène Block en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Op deze site plaats ik al mijn gemaakte werk. Veel kijk en lees plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *