Rotterdamse campagne ‘studenten tegen corona’ maakt studenten bewust

Gisteravond maakte de regering in een vervroegde persconferentie wederom nieuwe maatregelen bekend. De boodschap was duidelijk: het coronavirus slaat wild om zich heen en de IC’s lijken langzaam weer vol te lopen. De campagne ‘studenten tegen corona’ startte om studenten bewust te maken van het belang van de corona maatregelen. 

Het blijkt dat het voor iedereen steeds moeilijker wordt om zich aan de maatregelen te houden. Scholen zijn weer open, men is wel weer klaar met thuiswerken en bijvoorbeeld familiebijeenkomsten worden weer normaal. Een groep mensen waar momenteel veel besmettingen plaatsvinden, zijn studenten. Velen van hen hebben de afgelopen maanden gedwongen een totaal andere levensstijl dan de jaren hiervoor.

Nu de café’s om 22:00 de deuren moeten sluiten, is het drinken van een wijntje tot in de late uurtjes op het terras niet meer mogelijk. Om te zorgen dat studenten het feestje niet naar huis verplaatsen en de anderhalve meter wel handhaven, is de campagne ‘studenten tegen corona’ opgericht. Dit is mogelijk gemaakt door een aantal bestuursleden van verschillende studentenverenigingen in Rotterdam.

‘Niet lullen maar testen!’, staat met grote witte letters op de achterkant van het rode shirt dat wordt gedragen door leden van de campagne. De studenten die het shirt dragen zijn vóór de maatregelen en tegen besmettingen. Samen maken zij zich hard voor de maatregelen. De studenten hopen dat Nederland het virus zo snel mogelijk de baas is.

Verslaggever Imke Kleingeld spreekt met Nine Roman. Zij is een van de oprichters van de campagne en zat in het bestuur van de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V.), het overkoepelende orgaan van alle vijf studentenverenigingen in Rotterdam. Nine legt uit waarom de campagne van zo’n groot belang is.

Over de auteur

Imke Kleingeld

Hoihoii, leuk dat je de site bezoekt en zelfs mijn biografie leest ;) Ik ben Imke Kleingeld en in het dagelijks leven ben ik druk bezig met muziek maken, werken en natuurlijk zorgen dat er nieuws bij jullie terecht komt! Mijn interesses liggen vooral bij sociale en maatschappelijke kwesties. Wat jullie van mij kunnen verwachten? Interviews met daarin persoonlijke verhalen verwerkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *