Coronavirus van invloed op de hockeysport

Coronavirus van invloed op de hockeysport

IJsseloever Dames1

Voetbal, korfbal, volleybal en hockey. Door het coronavirus is het niet meer mogelijk gedachteloos het veld op te stappen. Handen moeten worden ontsmet, douchen is niet meer toegestaan en lunchen met de tegenstander zit er ook niet meer in. Wel is elke club vrij in de hoeveelheid regels die ze hun leden opleggen. Zo is er bij sommige clubs geen publiek meer aanwezig en houden andere de bar tijdelijk gesloten. Maar hoe gaat dat nou tijdens een training? Je moet immers met zestien man dicht op elkaar trainen. Zijn de maatregelen dan te volgen? En is het ook echt nodig? Ik praat hierover met Maud van Rooijen trainer-coach op HCIJ IJsseloever.

Het virus is helaas nog niet verdwenen, maar we mogen inmiddels wel weer competitiewedstrijden spelen. Om dit goed te laten verlopen moet elke club zich aan bepaalde regels en maatregelen houden. De NOC*NSF en de gezamenlijke sportbonden hebben specifieke richtlijnen voor de sport opgesteld. “Het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen: verenigingen, hockeyers, vrijwilligers en hockeyfans”.  Schrijft de KNHB.

Kinderen onder de dertien jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar op en rondom het veld. Voor de jeugd die onder die leeftijd valt verandert er dus eigenlijk niet zoveel. De trainer is wel genoodzaakt anderhalve meter afstand te houden van de kinderen. Voor de senioren geldt: buiten het veld anderhalve meter afstand.

Tijdens uitwedstrijden draagt in de auto iedereen een masker en is er iemand besmet, moet deze persoon en iedereen die in aanraking is geweest met die persoon in quarantaine. Mocht er een groot deel van het team missen door besmettingen, moet er om uitstel van de wedstrijd worden gevraagd.

Het sporten met elkaar is dus nog niet van de baan, wel houdt HCIJ rekening met een mogelijke tweede golf. “De jeugd heeft straks drie weken vakantie, dan is er geen hockey. We moeten het per week blijven aankijken hoe het gaat. Als er een tweede golf komt, ligt de seniorencompetitie er het eerst uit”. Vertelt het bestuur van HCIJ.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *