Home

Hey, wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen!

Ik ben Vera en ik studeer aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik durf mijn tanden in een onderwerp te zetten en ik laat niet zomaar los. Ik ben (bijna) altijd vrolijk en ik probeer optimistisch in het leven te staan.

Zeilen is iets wat ik al jaren doe en tijdens mijn minor heb ik dit zelfs weten te koppelen aan mijn studie. Tijdens de minor CampusDoc ben ik samen met Gizelle Mijnlieff van Kaapstad naar de Azoren gezeild op het Tallship de Bark Europa en aan boord hebben we de  documentaire Deinende Dagen gemaakt.

Naast zeilen ben ik geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en ook  identiteit. Dat laatste is erg persoonlijk. Ik ben opgegroeid in Friesland, maar ik heb mij nooit een echte Fries gevoeld, omdat ik de taal niet spreek. Tijdens mijn specialisatie was het tijd om terug te gaan naar mijn roots en hier heb ik een productie overgemaakt. Neem vooral een kijkje bij mijn producties, want daar zie/lees je nog genoeg andere verhalen die ik heb gemaakt.

Ik heb een researchstage gedaan bij  het productiebedrijf de Haaien.  Het bedrijf heeft programma’s gemaakt als ‘Langs de oevers van Yangtze’, ‘Door het hart van China’, ‘De Eilanden’ en nog veel meer.  Van februari tot en met juli was ik onderdeel van het programma ontwikkelingsteam, een super leuke en leerzame stageplek!

Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn studie, afstuderen dus! Af en toe plaats ik op deze site artikelen of video’s die ik maak. Daarnaast zal deze website ook het platform zijn waar ik mijn hele afstudeerdossier zal plaatsen.

Vragen? Of wil je in contact komen? Bel gerust!

vera@hemmen.nl                 06 37372861