Welk platform is het negatiefst

Welk platform is het negatiefst

Het verspreiden van negativiteit is tegenwoordig makkelijker dan voorheen. Met de komst van sociale media en met de recente aanpassingen aan Twitter/X lijkt er steeds meer negativiteit te zijn. Is dit ook zo of zijn andere sociale media platformen nog negatiever. Hierboven is te lezen hoeveel procent van de totalen berichten negatieve berichten zijn.

De rekensom achter het uitrekenen van de sociale onrust is als volgt. Er is een onderzoek van het CBS (centraal bureau voor statistieken) geweest die cijfers heeft bijgehouden tussen 2012 en 2022. Ze hebben hierbij de berichten verdeeld in twee categorieën.

Sociale onrust =   Geselecteerde berichten met negatief sentiment / Geselecteerde berichten met positief sentiment

Verantwoording
De bron die is gebruikt is van het Centraal bureau voor statistieken (CBS). Dit is een Nederlandse overheidsinstelling die statistische informatie over Nederland verzamelt. Daarnaast hebben we de cijfers die op pagina 15 onderaan staan in de tabel gepakt om die vervolgens de visualiseren. Dit moest op een Instagram formaat. Hierdoor hebben we gekozen voor bolletjes zodat het voor de gebruiker van de app makkelijk te lezen is. De precieze cijfers staan ernaast in een column zodat je het percentage makkelijk kan aflezen en de visualisatie niet te druk wordt.

Over de auteur